tirsdag 12. november 2013

0400, JO TAKK, BARE BRA
Klokka er 0400. Det er midt på natten. Regnet hamrer mot rutene, og det er mørkt og svart. Stille var det også helt til plogen kjørte forbi. Jeg har stått opp lenge før verden har våknet helt, og i reneste Dagobertstil har jeg laget meg mat. Jeg får ikke sove, ja, jeg har ikke sovet ett eneste sekund. Det er som om panikken tar meg når dette skjer natt etter natt. Det har nemlig skjedd et par ganger at jeg har mistet søvnen helt. De gangene har det vært så mye oppi hodet at det har forstyrret tankene, og det har vært umulig å legge dem fra seg. Det er ikke alt man forteller til hele verden, og det har jeg heller ikke tenkt å gjøre nå i disse sene nattetimene, eller tidlige morgentimene. Ting har roet seg, men du verden, jeg kunne ha fylt en trilogi. Dog er jeg ikke så utspekulert at jeg velger å tjene penger på egen eller andres elendighet, så jeg velger å la det være. Vi har hatt forfattere før i denne familien, så hvorfor ikke jeg? Min kusine Sissel fikk dessverre et kort liv.

Så hvorfor får jeg ikke sove? Jeg får rett og slett ikke til å ligge, det er det som er forklaringen. Jeg har betennelse i venstre skulder! Det er vondt! Jeg venter på time hos fysioterapeut, og jeg får visst lov til å vente. På siden går det ikke an å ligge (jada, jeg har prøvd å bygge opp armen med puter). Det går heller ikke an å ligge på ryggen, for da gjør det vondt i HELE armen, og jeg greier ikke å rette den ut. Så har jeg prøvd å ligge på magen, men det går heller ikke særlig lenge. Legen har skrevet ut et par esker Voltaren, som om det hjelper.

Når jeg er ferdigklaget her på bloggen, skal jeg sette meg i den elektriske stol og trykke på knappen så jeg flater helt ut. Dyna fikk nemlig være med ut i stua, så jeg regner med at jeg slokner der etter hvert (og når jeg har fått dette ut). Som om det ikke er nok med den skulderbetennelsen, så kan jeg også berette at jeg i fire dager har sittet med nesen i en klut. En bihulebetennelse har plantet seg i overetasjen, så nå er det riktig festlig å være meg. Alt dette skal liksom gå over av seg selv, men tid er det eneste jeg har nok av, så det er bare å være tålmodig og håpe på at det er det det gjør, går over!

Nå er det faktisk så synd i meg at jeg har tillatt meg å hente symaskinen opp i stua. I går ble fem reisemapper, et par løpere og noen flotte adventsduker til. Jeg har mange planer ettersom jeg fylte opp stofflageret i forrige uke. Det er ikke det at jeg har sluppet opp for fine stoffer, men jeg har så lett for å falle for fristelsen når jeg ser nye, fine farger og mønster. Tre nye garnnøster har også blitt med hjem. En "What does the fox say -lue er på pinnene. "Du må ikke strikke!", sier du vel nå. Jo, det må jeg. Strikking er ren terapi, strikking er balsam for sjelen, om så bare EN omgang i timen. Jeg kan ikke sitte med hendene i fanget. Det har jeg aldri gjort, og jeg er så garvet i faget at jeg strikker mønster i tunneller. Mange gensere har blitt til på strekningen Bodø - Bø, med nitten tunneller og ei ferge. Jeg hadde noen år uten sjåfør, 11 faktisk, da jeg måtte kjøre selv.

Nå skal jeg strikke en omgang før jeg slokker lyset og prøver å sove. Kanskje jeg rekker et par timer på øyet før mannen er her og setter på morrakaffen. Han er tidlig på'an den karen.

- Posted using BlogPress from my iPad

13 kommentarer:

 1. Huff og huff og stakkars deg!
  Å ikke få sove er fryktelig, ei vond skulder er rene kattepina om natta, det har jeg erfart. Og hele hodet fullt av forkjølelse i tillegg gjør ikke saken bedre;(
  Nei da er det bare å stå opp istedenfor å ligge der og ergre seg.
  Og at strikking er ren terapi -det skal være sikkert og visst, tross advarsler "Du må ikke, du må ikke". Har hørt den før jeg og.
  Nå håper jeg du sover godt så du kommer deg litt til hektene igjen. Ikke så nøye når og hvor man sover når man er syk, bare man får sove .
  Klem og god bedring til deg!!

  SvarSlett
 2. Stakkars deg Gudrun, det er uutholdelig når man har vondt å ikke får sove i tillegg :( Ønsker deg god bedring også håper jeg du er i farta som du pleier om ikke så lenge, sender deg mange gode klemmer min gode venn <3 Klem Torun <3

  SvarSlett
 3. Sender deg noen gode tanker. Vil anbefale kremen (salven) Voltarol forte, har enda mer tru på den enn de tablettene. Få noen til å smøre den godt inn. Den lukter litt, men det går fort over og lukta er ikke så verst.
  God bedring

  SvarSlett
 4. Hei!! Stakkars deg!! Full medfølelse!! Jeg har akkurat blitt bra etter flere mnd med vond skulder!! Verking om natten er veldig slitsomt. Jeg hadde forkalkning i skulderen og frossen skulder. Men jeg fant en lege i Skien som kurerte meg. Men jeg rakk å være 50% sykmeldt i 3mnd og ventet over 2 mnd for MR. Så det tar tid å være syk!! Jeg fikk også beskjed om at jeg kunne strikke. God bedring Gudrun!! Anne K:-)

  SvarSlett
 5. Trodde først du skrev om min skulder... Men jeg har betennelse i den høyre. Å ligge er det værste. Men jeg har bygd opp med dyner og puter så jeg nesten sitter og sover. Har hatt dette siden starten av juni, så nå er jeg møkka lei. Har begynt hos fysioterapeut. Behandlingene er så vonde at tårene renner. Nok om meg. STAKKARS DEG !! God bedring. D

  SvarSlett
 6. Huff, stakkars deg, dette hørtes ikke godt ut. Men syns du er tøff som holder på med både strikking og sying selv om du har vond arm. Du må ha riktig god bedring. Håper du får sove til natta.
  - Anne-Berit-

  SvarSlett
 7. Uff da søvnløshet er ikek godt...

  SvarSlett
 8. Uff, stakkars deg, Gudrun. Høres slettes ikke godt ut. Jeg sleit i lang tid med ei vond skulder for noen år siden, og den eneste måten jeg fikk til å ligge var med armene over hodet. Fryktelig slitsomt i lengden, men jeg husker at det var beste stilliing for meg.
  Skuldra di blir sikkert bra, men du må nok ta langtiden til hjelp.
  Takk for hilsen på bloggen og for tilbudet om å låne Tilda bøker. Det var snilt :-) Jeg nettopp bestilt med to bøker så jeg regner med at der er noe jeg blir frista til å sy:))

  God bedring og god helg. Husk å tjore deg godt fast!!!

  SvarSlett
 9. Haka datt litt da du skriver at snøplogen for forbi... Kommer ikke på at dere har det kaldt allerede. Ikke noe godt med betennelse nei, håper det har blitt bedre etterhvert. Har det selv i begge hofter, smerten kommer og går. Takk for at du opplyste meg om den malerinnen fra Sortland! Skal prøve litt detektivarbeide og se om jeg kan få sporet henne opp. Kanskje hun har en åpen utstilling i nærområdet? Den hun hadde på Picasso-museet er nok tatt ned nå, dessveree... Bildene hennes er vanvittig flotte, og jeg skulle gjerne ha sett dem på nærthold. God bedring til deg!

  SvarSlett
 10. Fikk du sove til slutt? Æ slit æ også, det e spesielt de siste 14 dg før vi går inn i mørketida, og så samme grumset igjen når vi skal gå ut av den..
  Den bihulebet er vistnok et virus.. Vi har alle hatt det på jobb, fullstendig utslått og full av gørr...

  SvarSlett
 11. Uff, høres ikke bra ut!
  Sender deg noen varme godbedringstanker nordover med vinden som blåser forbi.

  SvarSlett
 12. Håper formen er bedre nå,
  og det er ikke noe særlig å ikke få sove.

  God mandag :)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!