tirsdag 6. november 2012

I KJØKKENVINDUET


Jeg vil bare berette at den vinteren som var utenfor dørene den dagen disse bildene ble tatt, nå har forlatt oss. Det pøsregner ute, og plenen er grønn og fin. 
Disse fine krukkene har jeg arvet etter min ste-bestefar, eller "far" som jeg sa. Han var født nyttårsaften i 1898 og opplevde å bli 80 år gammel. Fire dager etter åttiårsdagen, 4. januar 1979, døde han, etter at vi hadde feiret dagen hjemme hos mine foreldre, altså i den stua jeg nå sitter. Vi var hjemme fra Bergen den jula.


Jeg vet ikke hvor gamle disse krukkene er, men skrivemåten tilsier at de må være mer enn hundre år. Han hadde kanskje arvet krukkene selv.
Det ble i grunnen ganske fint med den moderne stitchede gardinkappen over, den med tekster på engelsk, den som jeg har skrytt av i et tidligere innlegg.


Som sagt, det er ikke snø på rutene i dag, men regn, regn og atter regn. Jeg tror jeg må koble av foran symaskinen. Jeg har noen julestoffer som verker etter å bli skåret i biter.


5 kommentarer:

 1. For noen flotte krukker. Ja de er verdt å ta vare på. Ble lekkert med dem i vinduet. Her ligger snøen fortsatt, dog ikke så mye.....

  SvarSlett
 2. Det var noen lekre krukker du har arvet. Artig at du har plantet i ett par av dem, det gjør dem ekstra spesiell.
  Her snør, hagler og regner det. Fint vær å kose seg inne i.
  Klem fra Ann-Jorun

  SvarSlett
 3. Hei!! Fine krukker!! Det er hyggelig når de kommer til sin rett!! Jeg har noen gjemt i et skap..... Kos deg med symaskinen!! AnneK:-)

  SvarSlett
 4. De er bare koselige disse gamle krukkene. Husker så godt at mormor hadde slike, både store og små krydderkrukker. De lever i beste velgående i min søsters kjøkken:) Kjempelurt å sette blomster i krukker som mangler lokk:)

  SvarSlett
 5. Så flotte krukker! Sånne skatter må man ha stående fremme og ikke gjømme bort.
  Regn og klarholke:(
  Ja jeg er jammen glad snøen kom tilbake igjen og at den har festet seg. Jeg skulle nesten ikke kommet meg hjem fra jobb i går når det hadde kommet ei hinne nysnø oppå isen. Det var like før jeg la meg på alle fire og krabbet.
  Ei finfin helg til deg:)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!