tirsdag 13. januar 2009

FARVEL TIL RØDT, INNTIL VIDERE

Jeg sydde adventskalender til minstemann i 1992. Etter det ble det pakket inn 72 pakker hver eneste jul mens alle bodde hjemme. I år bor minstemann på hybel, men bare 6 mil unna, men jeg hørte ikke ett ord om kalenderen i år. Kanskje han har blitt for stoooor med sine over 180 cm på strømpelesten. Adventskalenderen fungerte som vekkerklokke i hele desember. Aldri var det så lett å få barna opp som når de hadde den lille pakken å glede seg til.


Juletreteppet sydde min mor for mange år siden. Det er sydd på strie. I år ble det plastjuletre hos oss. I en mer enn hundre år gammel feriebolig skulle vi hatt brisk og juletrefot av tre, formet som et kryss. Hvor jeg filosoferer på en slik dag som dette. Kan det være fordi den berømte filosofen Arne Næss forlot oss i dag. Har dere ikke lest "Nærkontakt" - samtaler mellom Wenche Foss og Arne Næss, skrevet av Petter Mejlænder, så skynd dere å gjøre det. Det er en flott bok. Hvordan man skaffet brisk til jul, står å lese i eventyret "Juletreet fra havet" av Regine Normann i boken "Jul i vårt hus".


I går kveld hadde jeg lampefeber. Jeg monterte to bordlamper, for nå tålte ikke øynene mine dårlig lys lenger. Jeg fikk en rød amaryllis fra en fetter til jul. Det var veldig hyggelig, og nå står den der med åtte flotte klokker og ble foreviget kl. halv åtte i morges. Da var jeg våken, må vite....Jeg har for så vidt kastet ut jula. Det er den 13. januar i dag (tjuendedagen), og det er dagen for å se sola gjennom Gimsøystraumen. Den gang ei. Jeg gikk rundt i stua i dag morges og lot fotoapparatet fange de siste restene av jul. Jeg var klar, klar til å møte sola med et årvåkent blikk, klar til å lage gul gele til de søte små, klar til å kjenne at den verste delen av mørketida var over. Det ble ikke sånn i dag. Istedet ble det en flott og ustyrtelig morsom konsert fra Rikskonsertene som skulle varme mitt hjerte på denne dagen. Akk, ja....

5 kommentarer:

 1. Kjære steinkjerringa! Det ligger noe til deg på min blogg, du må hente det der!

  SvarSlett
 2. Å, jeg føler med deg! I går skulle sola strekke seg så langt at ho traff hjørnet på salongbordet i stua mi. Men, vår herre hadde andre planer ... Himmelen var tung og overskya på morran og etterhvert kom regnet. Før dagen var omme fikk vi snø igjen og jeg skjønte at i år får jeg vente litt på det første besøket.
  Nå er håpet at jeg til helga får møte sola i Lødingen.

  SvarSlett
 3. Heisann.
  Kjempefin blogg du har:D men kan jeg spørre deg etter hvordan du har fått lagt inn "været"
  Jeg har prøvd flere ulike men ingen blir så fin som din. Mulig du ikke vil dele det med flere?
  Jeg stikker innom for å se igjen....

  SvarSlett
 4. Hei igjen. Og jeg fikk det til. TUSEN takk for hjelpa. Nå ble jeg fornøyd altså. Stemmer det at Veldre er ved Brumunddal.
  Så da skjønner jeg at du har vært en del i Brumunddal. Skulle ikke forundre meg om vi har felles kjente heller :D
  Der ser vi hvor liten verden er. Ha en god dag, og vi snakkes....

  SvarSlett
 5. De navnene var forløpig ukjente for meg.... Tross jeg er født og oppvokst i bygda :D Men uansett så har du vært i bygda skjønner jeg. Var innom hjemmesiden din, kjempebra!!
  Jeg jobber fortsatt med min men den er helt fersk og jeg ser at jeg har masse å lære, men øvelse gjør mester vet du.
  Da skal jeg ikke plage deg mere for idag....
  Hyggelig å "snakke" med deg...

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!