mandag 9. mai 2011

RETTESPERRE


Takk for omtanken i forrige innlegg. Jeg var så sur på lørdag fordi jeg visste hva helgen kom til å bringe - retting av 108 tentamensoppgaver - når jeg egentlig hadde lyst til å bruke tiden på helt andre ting ♡ og hagen... Men sånn ble det ikke. Når man har noe man gruer for, så er det bare å ha morran med sæ, så jeg sto opp halv åtte søndag og tok tak! Jeg har hatt fullstendig rettesperre, og når halvparten av tekstene er på nynorsk, så sier det seg selv at "ting tar tid". Men - temaet var "Det gode liv", reflekterte tekster fra skjønne niendeklassinger som i likhet med norsklæreren virkelig har sansen for å prioritere det som er viktig i livet. Nå raser jeg straks til jobb med bare 15 oppgaver som ikke er ferdigrettet i sekken og håper at jeg får dem unna i løpet av arbeidsdagen.  Og Erna - jeg har fått med meg at du vil gjøre nynorsken valgfri i ungdomsskolen. Du skal få min stemme!


Helgen har ikke bare vært pyton. Minstemann har vært hjemme i helgen, og jeg har hatt vakre roser å se på. 

5 kommentarer:

 1. Hei! Full sympati!! Det høres helt uoverkommelig ut med så mange prøver å rette!! Jeg ser for meg rødblyanten gå varm..... Hva om de søte små kan bli gode i en av språkformene, istedenfor å bli nesten gode i norsk og dårlige i nynorsk!? Her i Oslo hvor mange ungdommer snakker "kebab" norsk, både de som ikke har norsk som hjemme-språk og de som har......De bør kanskje prioritere bokmål!? Jeg liker også Erna, men ikke hvis hun vil leke med Siv..... Ha en fin dag!! Du får tenke på sommerferien, langt der fremme..... AnneK:-)

  SvarSlett
 2. Let meg imponere over at det er valfritt sidemål som avgjer dine politiske val.
  Når norsklæraren synest faget er kjedeleg, er det ikkje rart at elevane synest det.

  SvarSlett
 3. Da ekje berre, berre å vera lærar heller. Mykje sommarferie ja, men mykje helgearbeid og. Planlegging og ditt og datt.

  SvarSlett
 4. Skjønner ka du mene! Hadde alle 8.klassingene i norsk for noen år siden, å rette bokmål tok sin tid det også, men lite i forhold til alle timene æ satt med nynorsk!Sjøl vi lærere må bruke ordliste hvis vi e i tvil.. Sier gjerne takk og farvel til at vi skal ha to språk i skolen, hver enkelt skole bør selv velge språkform og ha den andre som valgfag. Vi har da nok av ting vi skal putte inn i hodet på eleven og få dem til å trives!!

  SvarSlett
 5. Takk både for sympati og reprimande. Jeg er ingen motstander av nynorsk, tvert imot, men jeg mener at det bør være valgfritt å lære å skrive det. Eg synest nynorske dikt er dei vakraste av alle, og eg har nokre favorittar innan dikt som eg les til elevane mine kvart einaste år! Mange elever er så lese- og skrivesvake når de kommer til ungdomsskolen at de har mer enn nok med å lære hovedmålet skikkelig. Når jeg syter over all rettingen, så er det min egen feil at jeg utsetter det til jeg føler at jeg er "pokka" nødt. Slik ble det denne helgen. Jeg er ferdig med alle på nynorsk, men har 13 lange bokmålstekster igjen, og jeg begynner NÅ - MED EN ENESTE GANG!!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!