søndag 30. august 2009

SMÅPLUKK

Denne helgen har jeg ryddet i garnkurven. Der fant jeg et halvferdig sjal (rosa), halvannen vott, en nesten ferdig sokk med mønster, bakgrunner til fire-fem nålputer og sammenfiltret garn. Sjalet skal jeg bare rekke opp med en eneste gang, for jeg har gjort feil. Sjalet på bildet er riktig heklet av Kirsten, og jeg skulle likt å ha mønsteret, ellers kan det hende at jeg ikke får det til. Hekling er ikke noe jeg har for vane å drive med. Det er søm som er min greie, og strikking selvsagt. Jeg er ikke kjent for å gi meg før jeg får til, så jeg skal nok gi det rosa sjalet en sjanse til. Kanskje det er noen der ute i blogglandia som har mønsteret?
Dette teppet i blått og hvitt har jeg sovet mye under. Det er akkurat passe stort til å ha over seg på kalde høst- og vinterdager. Nå er teppet lagt fint sammen i et skap. Alle stoffene er kjøpt på Kathrines Quiltestue.
Her er et lite utsnitt av rose-sengeteppet mitt. Jeg sydde det for noen år siden og i det ene hjørnet har jeg sydd løkkeskrift - de fire siste linjene i siste verset på Bett Midlers "The Rose" uttrykker håp. Siden jeg er et menneske som priser våren, syntes jeg det passet som avslutning på teppet. Teppet representerer de fleste quiltebutikkene i dette langstrakte landet vårt. Jeg samlet stoffer i et par år. Det er quiltet hos Gla-Lappen på Kjelsås.
Og nå lukter det deilige vafler her. Deilig nyrørt syltetøy av mange slag har vi også. De siste dagene har vært brukt til safting og sylting. Hagen bugner av bær og atskillige liter krøkebær (krekling) og blåbær er skaffet til veie. Tyttebæra er snart moden og da bærer det igjen til fjells.
Den nye kjøkkenmaskinen har fått kjørt seg. Ferske brød står på benken. Jeg føler meg SÅ dyktig. Nå skal jeg rydde i ukeblader og mønster. Det spørs om der er mer energi igjen til i morgen når skoleuka starter med musikk i tiende klasse. HUFF!!

9 kommentarer:

 1. Det blå/kvite teppet er altfor fint til å ligge samanbretta i eit skap!! Det ser heilt herleg ut!

  SvarSlett
 2. Du e så flenk me maskin du =)

  SvarSlett
 3. Nå fikk jeg lyst på nystekt brød jeg også, kanskje jeg skal bake litt i dag.

  SvarSlett
 4. Hei,
  Fine tepper du har laget.
  på spørmål om jeg lager bildene som jeg bruker selv, er svaret ja. Du finner masse bilder på nettet hvis du søker på" vintage photo" papiret har jeg kjøpt på bokhandel. lykke til.

  SvarSlett
 5. Takk for kommentaren om filtemaskina mi. Det finns nok slik maskiner, min er fra Pfaff og Janome har også ei, sikkert andre som produserer dei. Veit det finns utstyr slik at du kan "gjere om" maskina di til filtemaskin. Det går ikkje an å filte anna ein "flate" ting med maskina. Maskina bruker ikkje tråd. Sjekk min gamle blogg
  tradsnella.sprayblogg.no, september 2007. Prøv også pfaff.com.

  SvarSlett
 6. Så fine tepper du har sydd! Og så koselig det var med teksten fra The Rose. Imponerende vakker løkkeskrift du har sydd! Skjønner ikke hvordan du fikk det til, jeg!

  SvarSlett
 7. Takk for koselige kommentarer og svar på spørsmål. Til Timotei kan jeg si at det er jo min profesjon å lære unger løkkeskrift, jeg brukte stoppefoten og sydde veldig sakte. Har man tunga litt ut gjennom munnvika, og konsentrerer seg dypt, går det som regel bra.

  SvarSlett
 8. Det var nå ikke bare småplukk det her da. Beundrer den teksten i hjørnet, her ble man inspirert ja. man kunne jo brodere ned sine memoarer :)
  Har gammelmodellen av din kjøkkenmaskin - hvis den nå ikke er rustet vekk da. Tror jeg ønsker meg en oppdatert versjon..

  SvarSlett
 9. Fine tæpper du har syet og de er jo dejlige at tage i brug en kold efterårs dag.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!