onsdag 26. august 2009

OG OM LITT ER KAFFEN KLAR

"og om litt er kaffen klar". Ingenting er bedre enn bålkaffe når man er på tur. Turen gikk denne gangen til Vikan, og der er det fint å tilbringe en vakker dag. Denne kaffekjelen har overlevd 2. verdenskrig, har jeg latt meg fortelle. Den har militærfarget trekk, og kjelen blir behørig pusset med stålull hver gang den har vært i bruk.
Det var en deilig sommerdag at Arve sa til Astrid: -Nå drar vi ut i skogen for der er så mye bær. Så tar vi med oss Trinemor og Guro, Toril, Gudrun, for der er nok å ta av, det er mange tuer der. Men vi må ha en plukkekopp og den må være stor. Så stormet alle sammen inn i kjøkkenet til "mor"..... og Kristiina hun fløy sist hun skulle plukke i et lokk....

På denne vakre dagen ble damene på jobb invitert hjem til en mannlig kollega. Han stekte vestlandske melkekaker på takke, og stekingen foregikk utendørs. Damene sprang til skogs med bøtter og spann og kom tilbake en time etter til nykokt kaffe, nyrørte blåbær, krøkebærgele og nystekte melkekaker. 20 grader er det her i nord, så da frister det veldig å spise alle måltider ute.
På hjemturen tok jeg en ekstra sløyfe rundt neste sving, for himmelen står i brann her nord. Horisontlinjen er skjev, ja - jeg ser det!

og her er vårt landemerke, Gaukværøy. I 1952 ble de siste husene der ute revet og flyttet til fastlandet. Det er rart å tenke på at der en gang var et pulserende liv. Nå står bare tufter igjen.

5 kommentarer:

 1. For en nydelig sommer dere har hatt og enda har, skjønner jeg. Bålkaffe nystekte melkekaker og nyplukket bær i fint vær.Kan en ha det bedre.
  Det er så flott å høre at dere plukker bær. Jeg liker det så godt, men det er ingen som vil gå sammen med meg. "Alle" de andre har sluttet å gå på bærtur. Så nå tråler jeg skogen alene på mine bærturer. Jeg kikker litt ekstra etter elg når jeg er alene. Kan ikke si at jeg liker den karen noe særlig.

  SvarSlett
 2. så koselige bilder...tar gjerne med en kaffekopp og en svele....ha en fin torsdag

  SvarSlett
 3. For noen nydelige bilder du har tatt. Kaffe på bål er bare kjempe stas.....og sveler. Dette må ha vært en koselig tur.

  SvarSlett
 4. Ser ut som dere har hatt en topp tur! Nydelige bilder du har tatt, tenk den himmelen da!

  SvarSlett
 5. Hei! Så flotte bilder, og det hørtes ut som en veldig koselig tur. Ja det er herlig å spise ute. Det smaker ekstra godt da:)
  Armbåndene, som du kommenterte på hos meg, er nok som du nevner greie for 10. klassinger å lage. Har selv undervist elever på 10. trinn og kan se for meg at det kunne vært et greit arbeid å lage. Og så krever det ikke så mye materialer og det er jo en fordel....

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!