lørdag 29. august 2009

Æ E FØRRBAINNA!

Æ E SÅ EITRANES FØRRBAINNA! JA, FØRR DET E Æ. RASANES ARG! Æ KOKE INNVENDIG! Æ HAR LØST TE Å FÅ ET PAR KARA I TALE. AT DET GÅR AN! TENK Å VÆR SÅ BLÅST I HAUE. TENK Å GJE SÅ TOTALT FANDEN I AT DET E NÅN SOM IST Å BO I DET HERRE FORBLÅSTE AVHOLLE. EI LIVSKRAFTIG BYGD? JAU, MAINNSJIT. JA, DET STEM! DET E SJØLVASTE ORDFØRARN SOM SETT INNAFØRR DØRRA PÅ KAFFEKROKEN. OG NU E DET KROKEN PÅ DØRRA FØRR BÅDE KAFFEKROKEN OG AILLE DE FRIVILLIGE AKTIVITETAN VI HAR HADD INNANFØRR DE DØRRAN DER. OG Æ KAINN SEI DÆ DET, HERR ORDFØRAR, AT DET E IKKJE SÅ FÅ LØRDAGA VI HAR HADD KAFFEN KOKT OG VAFFLAN STEKT TE NETTOPP DÆ. OG NU HAR DÅKKER PINADE KLART Å FINN PÅ NOKKA AINNA I DE LOKALAN SOM VI HAR HADD STREKKEKAFE I, SYNG MED OSS I, KOSEKVELD FOR ONGA I, STREKKEKAFE FOR ONGA I, SELSKAPA I OG IKKJE MINST: LØRDAGSKAFE I. VEIT DÅKKER KA: - NÅR Æ SKA FINN MÆ HUS, EINTEN DET E FOR Å LEI EILLER FOR Å KJØP, SÅ MÅ Æ FAKTISK SJÅ PÅ NÅKKA SOM E LEDIG. Æ KAINN IKKJE BARE FAR Å SJÅ PÅ NOKKA SOM E OPPTATT. MEN DÅKKER FORSTÅSÆPÅERA PÅ KOMMUNEHUSET, DÅKKER MEIN AT DET IKKJE E VEKTIG DET FRIVILLIGE ARBEIDET MAIN GJØR FOR KVINNFOLK OG ONGA. AT DÅKKER IKKJE SJEMMES. HER TOK DÅKKER NETTOPP IMOT FLYKTNINGA, OG KEM VA DET SOM VART SPORT OM Å TILRETTELEGG MED BÅDE MAT OG KLEA. JAU, DET VA VI, DET. OG NU HAR DÅKKER KLART Å RIV NED DET VI HAR BRUKT VEL TO ÅR PÅ Å BYGG OPP. ÅÅÅÅ!

8 kommentarer:

 1. Ja, æ føle me dæ! Bare rop så dæm høre dæ da! Ikke mist snarsinnet! Ka va det de sko bruke kaffekroken tel, da? Som va så vikti førr mainnfolkan?

  SvarSlett
 2. Orførarn, allsåh! Spidd han på strekkepinnan, de ha han så inderli førtjænt. Je han inn! Jag han så langt at han sjøl bli fløktning å må kryp te kvinnfolkan i utlainne ætte mat å klea. De de æ sei.

  SvarSlett
 3. ja det må æ si....du fikk det iallefall sagt..hihi..skjønne godt en kan bli førrbainna ja når teng bli sånn....uansett...så håpe æ du får ei fin helg

  SvarSlett
 4. Vi va nån kvinnfolk som leide det huset for 4500 kr i måneden + strøm og så danna vi ei forening og starta kafe, for urbane mæ som har bodd 37 år i by kan ikke leve uten den kaffekoppen om lørdagan. Vi hadde brukskunstutsalg også der, og tok i mot ditt og datt som folk har laga. Så har æ bakt minst 100 kake siden vi starta opp, for alt vi hadde til kaffen var heimlaga. Nu ska et firma som heite DIGFORSK inn i det huset og de ska betale litt meir. Firmaet er statlig, har æ forstått, og de skal rekrutter sine ansatte gjennom NAV (tiltak for de som ikke har jobb). Greit nok, men det står to butikklokala ledig, ei leilighet som det har vært lensmannskontor i, lokala på videregående skole osv. ledig i en radius på en kilometer. Men kommunen sine folk (to menn halvhøgt på strå) har vært rundt og sett på hus, og det va vårres de anbefalte. Derfor e æ så sint som æ ikke har vært på lenge, og det virka som om æ e langsint!! Takk Muffin, æ ska spidd han så snart æ ser han!

  SvarSlett
 5. Takk for hilsen i bloggen min! No har e tråla din blogg, og må sei at den var fin:-) Ser at dokker har et flott fellesskap oppe i Bø, sånt som man bærre finn på bygdan..
  Den ordførern dokkers e ikkje så veldig oppegåanes når han kan finn på å still se bak et sånt vedtak.. Har han glemt ka dokker ha fått til i d huset? Håpa da går an å gjør om på vedtaket - dokker får samle dokker og gå i protesttog opp t kommunehuset, og fortell han ett og annet:-)
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Jauda her har mainn jo ordførern i sitt æss. Når æg ser sånt så kjenn æg at æg får løst tell å sætt mæg i biln å kjør de 6 timan å vis han litt handlekraft... Eller kanskje æg sku sei handkraft. At d går ann å vær så ignorant.

  SvarSlett
 7. Ja, det er vel samme ordføreren som sa at en kvinnelig næringsdrivende og foredragsholder, ytterst kompetent sådan, ikke passet inn (!!!) når de skulle snakke om Bøs fremtid på et seminar nå nylig.

  Har dere tapt slaget eller kan dere tyne dem litt nå som det er valgkamp?

  SvarSlett
 8. Til Kari: Det var nok ikke ordføreren som sa de ordene om at hun ikke passet inn. Men vedkommende fikk masse pepper under selve konferansen. Hun som ikke passet inn er en som virkelig satser her ute, og som har kompetanse vi andre bare kan drømme om og doktorgrad til og med. Det nytter vel ikke å tyne noen, men slenge med leppa, det kan vi. Stikke kan vi også, om enn ikke med strikkepinner, så i alle fall med ord!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!