onsdag 1. juli 2009

EN LITEN UTFLUKT TIL FYLKESHOVEDSTADEN

Det har vært stille her noen dager. Så stille har det vært at til og med snekkerne uteble, men DET varte ikke så lenge, så i morgen tidlig er de her igjen, og hvis ikke så blir de hentet!! Jeg har nemlig vært på en ørliten utflukt pr. bil til fylkeshovedstaden. Da jeg kom hjem i går kveld, sto denne flotte stolen midt i stua. I dag kom regningen fra Bohus. Stolen heter Roma og den kommer fra Brunstad. Den passer både til maleriet og til brillene.
I fylkeshovedstaden finner man Lappedilla, som ei god venninne - Hanne - driver. Jeg har fortalt før at hun gjerne åpner butikken for meg når jeg er der. Det gjorde hun også denne gangen, og hele søndag formiddag ble tilbrakt der. Jeg ble mange ideer rikere og noen kroner fattigere denne gangen også.
Da jeg kom hjem, hadde jeg også fått sommergave fra Torun som bor i Grimstad. Hun var min nærmeste nabo da vi var barn, og jeg har ikke sett henne siden hun var ca. 5 år og jeg ca. 10. Nå har vi funnet hverandre på nettet, og det er riktig koselig.
I Bodø hentet jeg to sommergjester som har vært på Røst og sunget for måsen. Ja, hvem ellers? De har vært på Lundefestival med koret de synger i. Rause Røster fra Asker har vært på Røst. He-he... Vi tok noen avstikkere fra E6. Jeg må jo vise frem det som er verd å vise. Her ser dere barndomshjemmet til Knut Hamsun. Det ligger på Hamsund i Hamarøy kommune. I august åpner det nye Hamsun-senteret på Presteid. Størst inntrykk gjorde nok elevarbeidene til SFO som var utstilt i fjøset på gården. Fantastisk!
Her er Kråkmofjellet. Ved foten av dette fjellet satt Knut Hamsun og skrev Markens Grøde som han fikk Nobels litteraturpris for i 1920. Jeg blir aldri ferdig med den boken. Jeg leser den om og om igjen.
I Bodø hilste vi på denne lille karen. "Hannes navn det e Pelle og han kjøre på vei og gata. Han e svart og litt kvit og talle en sang, og det beste med han e at han kan prate, han kan spell og søng og talle en sang".

Hanne hadde sydd ei flott pute. I midten har hun stitchet Lille Rødhette fra AnnaKas eventyrteppe. Hun syr teppet også.
Arna hadde sydd denne flotte løperen. Jeg har kjøpt mønsteret og skal sy den i blått. Jeg syr sikkert en rød også - og kanskje en med sort og beige. Får nu sjåååå.
Frokosten på Radisson SAS er ikke å forakte. Det var i grunnen bare frokost jeg spiste på hotellet. Selma og Harald serverte kald sei med rømme, Målfrid og Arne serverte stekt kveite og Guri og Jon serverte salat. Så putter man i seg en toast på Paviljongen, en lefse på Aga-mat, osv. osv...
Det ble til og med noen runder på Topp 13 med utsikt i alle retninger: Her ser vi fylkeshuset.
Jada, jeg var på Paviljongen også - men bare en gang! Målfrid og jeg var der.
Det er så innmari praktisk å bo på SAS. Så kan jeg besøke hvem jeg vil og sove når jeg vil og kun tenke på meg selv for en stakket stund. Det går over - det er over nå....
Jeg må dessverre i båt for å komme til fylkeshovedstaden - eller så må jeg fly. Det høyeste fjellet vi passerer heter Stetind. Og hvis noen ikke vet det, så er det Norges nasjonalfjell. Det ligger i Tysfjord i Nordland. Dette fjellet ble også malt av Peder Balke.

7 kommentarer:

 1. For en flott tur du må ha hatt:D Du storkoser deg skjønner jeg....
  Her er det ca 25-29 grader hele dagen så det blir lite håndarbeidet.. Men det går med en del tid til vanning av blomster, og det er bare sååååå koselig.
  God Sommer...

  SvarSlett
 2. Det har nok vært en flott tur! Fine bilder...
  Lappedilla ja, der har jeg handla endel. De er jo så kjempehyggelige og sender hit til Mallorca med en giro i pakka. Ikke mange som er villige til det altså! Koselige damer og kjempegod service der!

  SvarSlett
 3. Masse flotte skatter du fikk med deg fra Lappedilla:-) Puta med eventyr på var flott, syr selv på det teppet.

  SvarSlett
 4. Likte bildet over ny-stol`n!! Likte stolen også, e den go å sett i? Min e i ferd med å si takk for seg ...

  SvarSlett
 5. Ja, dette ser jeg har vært en kjempefin tur. Du av meg så mange flotte stoffer du har kjøpt. Det er så deilig med slike Lappedilla butikker.

  SvarSlett
 6. Du, den stoler liker jeg! Farga! :-D

  SvarSlett
 7. Her har du hatt deg en fin tur seg jeg:)
  Tenker det blir noe vakkert av alle de nye fine lappene dine også.
  Hos meg venter vi visst med sommer, for det er bare iskaldt ute og hage og blomster har jeg ikke sett på flere dager. Nå må da det komme litt varme hit nord også!

  Jeg har blitt utrulig lat hva det angår håndarbeider... lysten kommer helt sikkert tilbake på senhøsten;)

  Finfin ny uke til deg!
  Klem fra Chatrine:)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!