torsdag 17. desember 2009

VI SKAL PYNTE HUSET MED MOSEBRISK OG BLAD

"Vi skal pynte huset med mose, bris og blad. Vi skal lage staker og sette dem på rad..♫♬. Se der ja: Steinkjerringa har kjøpt seg nye kjøkkengardiner, og det ble fint, ja! Det ser ut som de er stitchet, og det er de kanskje, men jeg har altså kjøpt dem ferdig på Poulsson. Den julestjerna er helt malplassert, men jeg har fått den fordi jeg av og til er ute og synger...
Jeg gjør fortsatt lite håndarbeid, har strikket noen håndklær og et par kluter som jeg skal vise etter hvert, og så har jeg laget kort. MANGE kort! Jeg har skrevet 138 brev hittil, mye av det er takkekort etter min fars bortgang, men mange julekort også. Jeg har laget kort i mange år, men før hadde jeg ikke så mye utstyr til formålet, men nå.....
Risbollene er ferdige! Jeg lager dem etter oppskriften på pakken med delfiafett. Jeg bruker altså sjokolade i dem, ikke kakao.
Av og til leser jeg interiørblader og der finner jeg ideer av mange slag. Jeg har bare en eneste duk som passer til skjenken i gangen. Duken er lilla med mønster i sølv (engler). I et sølvaktig fat har jeg lagt julekuler i sølv, og en engel er puttet oppi. Det ble fint. En annen ide er å feste julemerkelapper på en krans. Den ideen snappet jeg opp hos Finn Schøll.
Nissekona er på plass utenfor døren, men egentlig skulle jeg bare fortelle at jeg nå har fått utelys og ringeklokke på plass, så nå er det bare å ta seg en tur. Det er varmt og godt inne i huset, for varmepumpe er også på plass.
Vi brenner tre lys hver eneste kveld. De begynner å få ufasong, så jeg må antakelig til med en kniv. Men nå må jeg spurte, juleball på ungdomsskolen i kveld!

3 kommentarer:

 1. God kveld i stua.......Hyggelig førjul. Kondolerer, trist å minste pappaen sin. Jeg mistet min pappa 10. november i år og jeg synes det er trist. Så flott at du har skrevet så mange brev, det er alltid hyggelig med brev og hilsner - du gleder mange med det.
  Herlig sølvfat du har laget - risboller er nam nam.
  Ønsker deg fortsatt en fin desember dag.
  Klem fra meg til deg :0)

  SvarSlett
 2. Vet du, risboller het knittelknurker hjemme hos oss da jeg vaks opp!
  Du hadde ellers gode ideer. en nevnte du ikke, du hadde et hjerte av bjørkepinner eller lignende. Det var supert! Fikk lyst til å lage et slikt, men tiden...
  Ha det bra!

  SvarSlett
 3. Sikken en dejlig julestemning der er hos dig, meget flotte kort du har lavet, så hyggeligt at sende hjemmelavede kort, ha en rigtig god jul og et godt nytår.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!