fredag 25. desember 2009

JEG ER SÅ GLAD HVER JULEKVELD

Julekvelden sto bordet tidlig dekket. Av alt det rare jeg finner på i siste liten, fant jeg også på å lage en enkel dekorasjon. Jeg er av den årgangen som tar vare på ting, så med et par roser og litt grønt + det som ligger gjemt i en gammel kakeboks, blir det en fin dekorasjon til å ha på bordet. Jeg er den lykkelige eier av juleserviset til Villeroy & Boch, Festive Memories, men det gikk dessverre ut av produksjon før jeg fikk alle delene.
Hjemmelaget karamellpudding står alltid på menyen i jula. I min oppskrift er det både melk og fløte, og i denne store porsjonen tager man 18 egg. Pytt sann!

Mens snøen laver ned på Østlandet, har vi her i nord så lite snø at vi knapt kan kalle det "hvit jul". Det fine været vi har hatt i høst varer og varer og himmelen er så vakker over Lofotveggen.
Det er en fin skikk å tenne lys på gravene julaften. Begge mine foreldre har gått bort og har fått sin grav på Duken kirkegård, som min oldefar Martin Bjugn (han var fra Bjugn i Sør-Trøndelag) en gang avga grunn til. Jeg kom tilbake til Vesterålen i 2005 og er glad jeg fikk være nær dem de siste årene de levde.
Flytting mellom landsdelene fører til at man får utvidet sitt nettverk med venner som man ønsker ta vare på. Jeg henger brev og kort i en snor fra taket, det er både dekorativt og fint, og minner meg om at jeg har mange som tenker på meg (og jeg tenker på dem...).
Som det håndarbeidsmennesket jeg påstår at jeg er, vet jeg ikke helt om jeg tør fortelle historien om denne duken. Men den har bodd i Harstad, i Bodø, i Bærum og nå i Bø. Jeg var på et oljemøte i Stavanger i 1987, og så denne duken i et vindu. Jeg kunne slett ikke gå forbi, men stimet inn og kjøpte materialpakken. Allerede samme jul begynte jeg å brodere og kom ganske laaaangt. Så ble den liggende og liggende og liggende. Nå... det er vel ikke helt riktig, for den har da blitt tatt frem til hver jul i årene som fulgte. Også i år har den havnet i stua, og nå finner jeg ikke garnet. Jeg vet i hvilket av de 17 rommene jeg skal lete, men hadde jeg tatt bilde i det rommet, så hadde alle lesere av bloggen forstått hvorfor jeg ikke finner det. Hilde Hummelvoll er velkommen når som helst til litt kaoskontroll...
Jeg er kommet SÅÅÅÅ langt på den andre siden. Nåla står på plass midt i fjeset på Nissefar, men hvor i huleste er garnet???
Jeg tror faktisk duken kommer til å få konkurranse med strikketøyet, for i pakken fra Lydia i Bodø fant jeg en mobilvarmer + mønster. Strikkegarn har jeg - og jeg vet hvor det er....

4 kommentarer:

 1. Etter å ha lest de siste innleggene dine føles det som jeg har vært på julebesøk hos deg. :-)

  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 2. Heihei!
  Ser ut for at du har hatt ei flott julefeiring så langt:)
  Hos meg er det stille, heldigvis etter mange og lange dager før jul. Mye tv titting og kos:)

  Ønsker deg en superfin romjul!
  Stor juleklem fra Chatrine:)

  SvarSlett
 3. Fine vinterbilder.....og du, den juleduken vert praktfull når (hvis) den vert ferdig.....plutseleg...når du minst anar det ligg nok tråden der.
  God romjul vidare!

  SvarSlett
 4. Har funnet garnet, og det er like før jeg trer i nåla. Yessss!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!