torsdag 24. desember 2009

VELSIGNA DU DAG OVER FJORDAN

"Velsigna du dag over fjordan, velsigna du lys over land,
velsigna de evige ordan ....♬♫♪♩". Nordnorsk julesalme av Trygve Hoff er en av de aller fineste. De siste dagene har salmen fått konkurranse av Bodøbandet Kråkesølv med Marit Larsen og KORK (Kringkastingsorkesteret) der de synger "Vi tenner våre lykter når det mørkner". Den har vært spilt i radioen flere ganger bare i dag. Jeg har sittet og lyttet til Radio Bø, med hilsener fra fjern og nær. Skjønt sittet, jeg har svinset litt rundt, men er jo ferdig med det meste styret til jul. Nissen på det øverste bildet fikk jeg før veldig mange år siden hos min hybelvertinne i Trondheim, Annbjørg fra Skrova i Lofoten. Jeg bodde hos henne og John i Solbakkestien 6 på Byåsen fra 1973, og siden da har vi sendt hverandre en ting til jul. Det er SÅ koselig med den lille oppmerksomheten.
Men se her, da. Jeg har fått ny settekasse. Nå har jeg 202 fingerbøll fra hele verden. Det er en artig ting å samle på.
Mammas håndbroderte juleduk er kommet på plass. Denne duken broderte hun til min farmor da jeg var lita. Jeg fikk duken etter at mine besteforeldre var borte.
Bakstetrauet er også arv etter farmor. I år får nissene bo i det. Det ser ut som om de har lagt seg godt til rette, så rett de gjør, slitne som de er etter alt strevet til jul.
Lysestaken til venstre fikk jeg av Sebastian, en flott gutt som jeg hadde fra første klasse i Bærum. Sofaen som smånissene sitter i, fikk jeg av min yngste sønn da han var liten. Han kjøpte den helt alene, syntes at smånissene måtte få en sofa å sitte i.
Disse to, gamlemor og gamlefar, er også kommet fra Trondheim, og de er slitne etter mange år i pappesker og utallige flyttinger fra sør til nord til sør og til nord igjen. Men de holder koken. Gamlemor venter på grøten (gips i et skjell), mens gamlefar bærer ved (som fedre skal - der det er noen....)!!
Nå selges julekuler med kirker og her er Bø kirke, den jeg ble døpt, konfirmert (og gift :( ) i.

Disse kakene er ikke noe å skryte av. De ser ikke ut, men de er gode på smak. Det er småkaker med sukker og kanel i svingene, nesten skillingsboller i småkakeform.
GOD JUL TIL ALLE SOM TITTER INNOM BLOGGEN I LØPET AV DE FØRSTE JULEDAGENE!

4 kommentarer:

 1. Hei!Flott julepynta hus hos deg.
  Morro med pynt som en har gode minner knytta til....Ha en fin julekveld!
  Hilsen fra Linda :))

  SvarSlett
 2. Så koselig du har det i julepynta hus.
  Mitt første minne fra jul er ei juletrekule med en glansbildeengel i, og den har jeg på treet nå. Jeg fikk den av mamma like før hun døde, og det er en av de fineste gavene jeg har fått.
  Ei riktig GOD JUL ønskes til en Vesteråling fra en annen Vesteråling!!!!

  SvarSlett
 3. Hei og hopp, tusen takk for hyggelige ord i bloggen min. Det er rart det der med bloggbekjente, ja, vi treffes nok med tiden, kanskje snart ;-)

  Kos deg videre med sein frokost og fine dager framover!

  SvarSlett
 4. Tusind tak for hyggelig julehilsen på bloggen. Ønsker dig et rigtigt godt nytår og takker for godt følge.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!