søndag 13. desember 2009

JUL PÅ ÅSAND BRYGGE

Den sjuende nissen i huset hilser deg på 3. søndag i advent. Han er sliten etter mange års strev, og nå har han tatt bolig i hornet sitt. Her er det varmt og godt å være.
Nissefar ønsker deg velkommen til Åsand Brygge, julebrygga i Eventyrkommunen. Han er omgitt av to troll som passer på at han ikke stikker av for å gi julegaver til umulige unger.
Julebrygga er pyntet med vakre lys og nissemor ønsker velkommen med varm gløgg før hun tar gjestene med på en tur rundt på brygga for å hilse på de 525 (femhundreogtjuefem) nissene hun har samlet i årenes løp.
Disse nissene passer på at folk som er på havet, kommer seg hjem til jul. De har krøpet inn i en livbøye for sikkerhets skyld.
Noen har kan hende fått nisser i garnet. Disse smånissene koser seg i hvert fall med å klatre i det.
Nissebarna tar seg en hvil i "dessa". De har litt av hvert å snakke om nå når det snart er jul. Kanskje de har lyst til å være med på å dele ut gaver i år.
Nissefar har tappet i stampen. Han er klar for årets bad i storstampen. Skjegg og hår ble vasket i fjor, så det trengs ikke i år.
Denne karen har tatt seg en pust i bakken. Men han har visst gått feil. Han havnet på do, og hvilken lukt det er der! Æsj og fysj...
Her står gamlefar og passer på at ingen går seg vill. Smånissene snekrer på no' spennende som snart skal bli presang der oppe på bryggeloftet.
Mens det lyser i stille grender, synges Nord-Norsk julesalme så det dundrer i veggene: "Velsigna du dag over fjordan, velsigna du lys over lainn, velsigna de evige ordan om håp om ei ukjent strand. Verg dette lille du ga oss den dagen du fløtta oss hit, så vi kjenne du aldri vil la oss forkomme i armod og slit."
Selveste bryggenissemor, Synnøve, fikk hilse på Svalbardnissen, herr Nøis. Den ble øyeblikkelig kåret til årets nisse. De kom godt overens, de to. Nøis fikk flytte inn i storstua, det skulle ellers bare mangle.
Musikkforeningen var også tilstede. Noen av instrumentene deres er byttet ut med trekkspill, fiolin og kontrabass. Det har foregått en utvikling, visst...
Amerikanissen klatrer i gardinene, fy og fy, er det lov, da??
Ei livbåtripe fra "Bordale" er dekor på veggen, og nissebarna elsker å henge over kanten.
Nissemor og nissefar tar seg en velfortjent hvil etter alt strevet. De baker og snekrer og vasker og styrer, og da er det godt med en strekk innimellom slagene. Det er ikke lenge til klokkene ringer jula inn i Malnes kirke, og da er alle nissene ferdig med strevet sitt og Nissefar kan true med sin store skje, nei, bare se og kom avsted.....

2 kommentarer:

  1. Å så morsomme juleting. Likte han i hornet godt

    SvarSlett
  2. Litt av en variert forsamling, gitt! Hun må ha samlet lenge!
    Klem!

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!