torsdag 21. juni 2012

VOTTER - 100 PARPå Bø Museum er der nå en utstilling som dere som kan, bør få med dere. Bøfjerdingen Eva Kvensjø har nemlig i løpet av det siste året strikket 100 forskjellige vottepar!
Jeg var innom på besøk like før jul, og til da hadde hun strikket 67 par som hun danderte utover golvet hjemme. Jeg fikk lov til å ta noen bilder (de kommer senere), men planen hennes var foreløpig hemmelig. Så reiste hun til syden med baggasjen full av garn.Tradisjonsvotter, gamle vottemønstre og nyere vottemønstre, votter fra ulike landsdeler finner vi her.Her er noen av vottemønstrene designet av votte-, billed- og tusenkunstneren Jorid Lindvik med den kjente bloggen MUFFINMAMMA.Eva har husflidsutdanning fra Narvik. Hun mestrer også ulike strikketeknikker, og som en digresjon kan jeg jo fortelle at jeg som ung jente (jeg er noen år yngre enn henne) lot meg imponere av arbeidspermene hennes, som moren så stolt viste frem.Her er votter i tykt garn og akk så tynt garn...Her er votter i hullbragdmønster fra Torpa ved Gjøvik med napping på vranga.Her er votter fra SAMELAND som er så fine at de ligger i monter...og en kjærestevott fra Valdres som tilhører bøfjerdingen Marit Lamark.


Her er selveste kunstneren! Jeg velger å kalle deg kunstner, Eva, for det er nettopp det du er.
Vi venter nå på neste stunt, hva enn det blir..

22 kommentarer:

 1. Utrolig mange fine votter!
  Fin torsdag til deg :O)

  SvarSlett
 2. Guri malla så mye fint!
  Jeg trekker nordover i begynnelsen av juli, og håper utstillingen fremdeles er åpen da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Utstillingen er åpen i hele sommerferien i museets åpningstider. Reginedager i Bø fra 22. juli og ut måneden. Markedsdag på museumsområdet på åpningsdagen.

   Slett
 3. Åhhhh, så mange fine votter. Jammen har jeg en del av dem i min samling også, men her var det maaaaaange flere :)
  Litt rart det der med Torpo-votten, for her heter den Torpa-vott etter ei bygd mellom Gjøvik og Etnedal(Valdres), lengst nord i Nordre Land kommune. Den blir også nappet på samme måten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har nok rett! Fint at du gjorde meg oppmerksom på fadesen.

   Slett
 4. Fantastisk, og det ene paret er vakrere enn det neste!
  Ønsker deg en flott Sankthans! Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du måkje snakk... En flott Sankthans til deg også! Her blir det grøt på SKAGAKAIA (søk opp siden på Facebook). Klem til deg også!

   Slett
 5. Ja, her var det votter for enhver smak - og nydelige mønstre.
  Eva er jo bare så flink med alt håndarbeid. Jeg har vært så heldig at jeg har jobbet sammen med henne da hun jobbet på arbeidsstua på Bøheimen. Jeg lærte masse og jeg tror nok at hun kan ta litt av æren for at jeg er så aktiv med håndarbeid idag...

  SvarSlett
 6. Det er den fineste utstillinga i verden <3

  SvarSlett
 7. Så många vackra vantar! Kram sytanten

  SvarSlett
 8. Imponerende, flott og vakkert!
  Skal til Bø i morgen, men finner dessverre ingen opplysninger om utstillingen og åpningstider på hjemmesiden til Bø Museum.
  Noen som vet?
  Beste hilsen Connie

  SvarSlett
  Svar
  1. Museet er åpent fra kl. 11 - 17 sju dager i uka til i august en gang... Det står øverst på siden til Museum Nord avd. BØ.

   Slett
  2. Takk for hurtig svar, Steinkjerringa <3
   Skjønner hvorfor jeg ikke fant noen opplysninger -- så på siden til Bø Museum i Telemark ;) Skjønner også at jeg bor alt for langt sør til å få med meg denne utstillingen :(

   Slett
 9. Woow, så mange fine votter og for en super ide.
  Ha ei fin sankthans-helg.

  SvarSlett
 10. Ikke lett å kunne hver krik og krok i dette landet og de navnene er jo veldig like da:) Men i blogg-verden er det mange slike snushøner som meg, så da skal man ikke ta mye feil før man får høre det, hehe. God St. Hans og nyt ferien.

  SvarSlett
 11. Verkligen fina vantar. Jag märker att det är fler än jag som stickar vantar.
  Jag heter Solveig Larsson och bor i Luleå. Min hemsida: www.solveigs-vantar.se
  Lycka till med stickningen.

  SvarSlett
 12. Dette var utruleg. Tenk så mange flotte vottar og eg har planar om å prøve til vinteren med å strikke "rosevottar" som vi seier og ser at det er utruleg mange å velje i. God sommar til alle uansett kor du bur i landet. Else Elise

  SvarSlett
 13. Wow....hjelpe meg. Mektig imponert!

  SvarSlett
 14. Her var mykje flott!

  God helg

  SvarSlett
 15. For et lekkert skue, nydelig!!!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!