mandag 4. juni 2012

LOFOTENDenne helgen var vi i Lofoten. Vi kjørte helt til siste bokstaven i alfabetet, til Å, til veis ende, til selveste sentrum, tettstedet, i den grad det kan kalles tett. Jeg hadde aldri vært der før, altså helt til ÅÅÅÅÅ. 
Om sommeren er der stinn brakke med tyske bobilturister, østlenninger på rorbuferie og en og annen nordlenning på søndagstur. Bildet over er fra Hamnøy, et koselig fiskevær med et yrende fiskeliv om vinteren og turistliv om sommeren.Der er postkortmotiver hvor enn du snur deg, og snøen er ikke helt borte enda, men trøste og bære, i natt ble sommerbryteren slått på!Her er utsikten til Landego, ei øy midt uti Vestfjorden litt nord for Bodø. Jeg jukset litt med telelinsa for å få den nærmere.Her ser vi Hoven, ei øy i Lofoten. Hoven ser jeg fra spisebordet her jeg sitter akkurat nå. På dager det er overskyet, og vi ikke ser Lofotveggen, så ser vi Hoven, for den ligger litt foran alle de andre fjellene Lofotveggen består av.Her ser vi Litløy og Gaukværøy fra "hullet" i Lofotveggen, altså fra Gimsøystraumen. Gjennom dette hullet ser vi sola når den kommer tilbake 13. januar hvert år (jaja, så å si hvert år...).
Her ser vi altså heim til Bø i Vesterålen, og jeg bor ca. på "fastlandet" til høyre i bildet og ser altså rett inn i Gimsøystraumen.
Fortsettelse følger...

6 kommentarer:

 1. Så fint! Og det er lurt å utforske nye plasser skikkelig, for da blir jo opplevelsen større og minnene flere;) Jeg drømmer også om å komme dit. Hvert år sier jeg neste sommer...

  SvarSlett
 2. Hei!! Fantastiske bilder!! Håper solen fortsetter å skinne!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Åh, ditta var ei flott reise, tusen takk :)
  Spennande å sjå gjennom den renna, var ikkje klar over at det er så stor opning nordover før du skreiv om det.
  Lofoten er noko alle må få med seg.
  Me budde i rorbu i Kremmervika, Balstad. Fint utgongspunkt for turar.

  Ha ein fin dag !
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 4. Åhhhh, herlige bilder. Jeg har faktisk vært helt til Å, men innlagt rorbuovernatting i Reine. 1 østlending, 1 romsdaling(som har gjort lofot-boer av seg) og 2 trøndere på tur :) Drømmen er å komme seg dit igjen og planen er neste vår. Vi får se.....

  SvarSlett
 5. Så vakre bilder.
  Har aldri vært så langt nord,
  kunne godt tenke meg en tur dit!

  Ha en fin tirsdag :O)

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder!! Har vært i Lofoten 2 ganger, og begge gangene i nydelig vær:) Sist jeg var der hadde vi +27 helt ute på Å, tror nesten det var varmerekord! En vakker del av landet:)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!