tirsdag 5. juni 2012

HOS SMEDENI Sund i Lofoten finner vi SMEDEN. Smeden i Sund er landskjent for SKARVEN. Gammelsmeden, Hans Gjertsen, gikk bort for noen år siden, men han hadde sørget for å lære opp en arvtaker som nå har arbeidet i smia i mer enn 25 år, først sammen med Hans Gjertsen og nå alene. 


Denne flotte karen fant vi på kaia. Smeden lager også andre ting, små og store skulpturer for eksempel. Her ser vi smeden i arbeid. Det er helårsvirksomhet han driver med. Morsomt var det å observere systematikken i arbeidet hans. Så snart han var ferdig med en prosess, var han i gang med den neste som han allerede hadde forberedt mens han prata og prata og prata...- Skulpturene under er "bare" noen utstillingsmodeller, sa smeden..

7 kommentarer:

 1. Fantastisk å kunne eit slikt handtverk !

  SvarSlett
 2. Så flott at du deler dette med oss andre;) Fantastiske figurer;)

  SvarSlett
 3. Så utrolig gøy å se skikkelig godt gammelt håndtverk. Han er jo bare helt rå han smeden der :-) Superflotte og artige figurer :-)

  SvarSlett
 4. Å. Der har jeg også vært.
  Smeden kjører rene showet mens han demonstrerer hvordan han leger skarvene:)

  SvarSlett
 5. Ser han førr mæ der hann jobbe og jabbe.. For et deilig yrke han har, tenk å være kreativ og sosial samtidig! Sku gjerne vært der, kanskje det blir mer Lofoten i sommer ;o) Klem

  SvarSlett
 6. "Bare" noen utstillingsmodeller!
  Jeg stiller gjerne hagen til disposisjon som utstillings"lokale" :-)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!