tirsdag 3. november 2009

AINA GU'NÅ MÆ

Sist lørdag var jeg på Andenes. Anledningen var kortreff med Andenes Mannskor som arrangør. Vi reiste med buss - tidlig om morgenen hjemmefra - og sent om natten tilbake. Konserten var i Andenes kirke med 8 deltakende kor.
Vi ankom Andenes litt før kl. 1400, og på små steder heter det som i vitsen: - Vi har stængt!! Jeg fant imidlertid Husfliden, og vindusshopping ble det i det minste. De hadde til og med stoffer til lappeteknikk, men hva nytter det... Det hjalp ikke mye at 200 sangere besøkte bygda. Gatene var folketomme, og ainnesværingene hadde gått hjem til lørdagsgrøten.
Men Andenes har fått seg gågate, står å lese i Bladet Vesterålen, populært kalt Flisa (fordi den er så tynn). Tja, kan hende det, men midt i gata sto denne gravemaskinen til pynt. Det var ikke akkurat pent.
Vi fant imidlertid et bakeri med hyggelig atmosfære og flott logo. Problemet var bare det at vi nettopp hadde spist lunsj, så vi var stappmett.
Søndag var det Allehelgensdag, og alle pårørende som har mistet noen av sine, ble invitert til kirke. Pappa døde i juli, og jeg var der og tente et lys. Dette året har mange eldre i kommunen gått bort, men også noen som ikke var fullt så gamle. Det ble en nydelig dag og en vakker kveld.

Jeg skal ikke klage på utsikten der jeg bor. Det er et vakkert skue.
På håndarbeidsfronten går det tregt. Jeg syr lukkekanter fortsatt, men stitcher litt (Elsker.. elsker ikke.. elsker løperen) og strikker lester og votter.

2 kommentarer:

  1. Nydelige bilder med fjell og hav! Du bor i en vakker kommune!
    Du, hva er lukkekanter?
    Det ligger en utfordring til deg på bloggen min. Tar du den?

    SvarSlett
  2. Da jeg var liten var vi mye på Andenes , vi hadde mye familie der . Farmor var fra Bleik . Jeg husker at kirka var bolta fast med vaiere som var spent over taket . Dette var helt uforståelig for meg , som bodde i ei smul vik på Hinnøya .

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!