tirsdag 27. oktober 2009

TING TAR TID

Jeg kjøpte meg nye lysestaker til salongbordet her om dagen. De var altfor dyre, men av og til lar jeg med vilje være å tenke. De sto der og bare ventet på at jeg skulle ta i dem. Det er dansk design, LENE BJERRE DESIGN, og på etiketten sto følgende: "Vi gør Dem opmærksom på, at dette produkt er håndlavet med omhu og kreativitet". Mange hænder har arbejdet på at gøre dette produkt specielt. Heklebrikken har jeg funnet i sakene etter mamma, blomstervasen er fra Finn Schjøll, og den vakre skåla kjøpte jeg på loppemarked i Blåbyen for den nette sum av 20 kroner. De hvite rosene er kjøpt på ICA - alle nevnt, ingen glemt.

Hva i alle dager er det som ligger på krakken? LUKKEKANTER er det sannelig. Jeg har brukt halve kvelden på å skjære og stryke lukkekanter til alle ting som ligger nesten ferdig på spisebordet. Dette blir spennende. Jeg får nok sydd dem til på maskin, men håndsømmen, hva med den? Huff, huff...
Jeg ligger ikke på latsida når det gjelder strikking heller. 3 sitteunderlag godgjør seg med vann og grønnsåpe på 60 grader i vaskemaskinen. De røde vottene skal også toves, og før jeg har avsluttet grålestene, er jeg i gang med et par lester i et svensk garn som ligger der og irriterer! Jeg er ellers i elendig form om dagen: Orker ikke, gidder ikke, ska'kke, må'kke, bø'kke, få'kke, alle er så treige, allting går for fort... Har fått DIABETES II og driver og måler blodsukker og noterer og sammenligner og legger om og rydder vekk og kaster. Sukk!

8 kommentarer:

 1. Leit å høre at du ikke er i form. Det må være en utfordring å skulle legge om kostholdet, ja for jeg regner med at det er det du må gjøre...
  Jeg synes ikke du skal grue deg til å sy fast lukkekantene for hånd; ikke gjør det, sy dem fast med maskin som jeg gjør. Vil du lese mer om det og se noen tips fra en engelskspråklig blogg så ta en kikk på et innlegg jeg skrev den 23. juni i år.
  Lykke til, både med lukkekantene og et liv med diabetes.
  Klem fra Laila

  SvarSlett
 2. nydelige lysestaker...koselig å unne seg noe fint...så mye du har laget..flotte lesta som ska varme fotan...har lagt opp te ett par te jr...så nu kjem æ meir og meir te mæ sjøl

  SvarSlett
 3. Det var et nydelig bord du har pynt, skjønner godt at du likte de lysestakene godt ;-)

  Uff da, det var en kjedelig "hump i veien". Håper det går bra med deg. Det er om å gjøre å få best mulig veiledning for kostholdet, så det ikke føles for vanskelig å håndtere.

  Så mye flott du har laget, skal si du er produktiv.

  Alle gode tanker går til deg
  mvh solfrid ¤

  SvarSlett
 4. Du er ikke arbeidsledig iallfall ;) Så flittig du er, snart har du mange fine og ferdige ting å glede deg over.
  Dumt med diabetes :(

  SvarSlett
 5. Hei! Takk for kommentaren på bloggen min. Ja kranser kan fint lages med elever, og de kan jo lages i mange forskjellige varianter.
  Ser du lager mye forskjellig innen håndarbeid. Jeg synes det er så gøy å se hva andre lager.
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 6. Ting tar som oftest tid hos meg også, om det er noe trøst:-)
  Flotte lysestaker forresten - skjønner godt du lot være å tenke når du så disse:-)
  Ha ei riktig god helg videre, selv om den er snart slutt nå!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Ser ut som du ikkje ligg på latsida, sjølv om formen ikkje er den beste. Får prøve å trøyste deg med at mi form har vore for oppadstigande heile det siste året etter at eg fekk same diagnosen som du har fått no: mange kilo ned, treningsavhengig, har fått slutta med tablettar etter ni månader - og ser LYST på livet:) Lukke til med det som må til!

  SvarSlett
 8. Skal bli spennende og se produktene ferdig når du får lukkekant på de :-) Flotte poser du har sydd også - og så lekre farger. Ha en fin kveld

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!