søndag 25. oktober 2009

KRYSTALLKLARE DAGER

Både macbooken og jeg har vært ute av drift noen dager, men nå har jeg surfet rundt på andres blogger, og sånn helt plutselig innså jeg at det var på tide med et nytt innlegg. Jeg har sydd noen poser til ting og tang. Egentlig tenkte jeg at de kunne brukes til å frakte smykker i når man er ute og reiser. Slike ting har en tendens til enten å flyte rundt i kofferten eller å floke seg. Jeg har enorme mengder med blått stoff, gudene vet hvorfor, for jeg har allerede sydd et par tepper i blånyanser.

I bakgrunnen ser dere et flott skatoll - eller en dragkiste - og den har tilhørt min oldefar, Martin Bjugn. Alle som heter Bjugn til etternavn er etterkommere etter ham, og han var, som navnet forteller, fra Bjugn i Sør-Trøndelag. Han kom til Bø i Vesterålen på slutten av 1800-tallet, traff Larsine og giftet seg med henne. De to fikk 13 barn sammen, og min farfar var den eldste i søskenflokken. Både oldefar, farfar og pappa ble rundt 90 år gamle, så det må være gode gener i denne familien.
Forrige helg fikk jeg hyggelig besøk langveis fra. Ebba (ebba´s smykkedesign) besøkte sin barndoms bygd - OG MEG - og det ble livat i huset både før og etter rødvinen. Jeg fikk et nydelig smykke, grønt og med to hjerter foran. Du er SÅ flink, Ebba!!

Huset, som i årenes løp har vært hvitt, gult, lyseblått, brunt og rødt, er nå forvandlet til en hvit perle igjen. Her er baksiden - og Lofotveggen i det fjerne. Vi rakk ikke å male rundt alle vinduene, men nå har det endelig sluttet å regne, så kanskje det blir....
Så flott og krystallklart kan det være her, men det er ikke regelen, det er unntaket! Endelig fikk vi noen stille og flotte dager og netter.Men vinteren nærmer seg med stormskritt. Åsandtinden har fått et fint melisdryss, men det er i nordbygda (!!). Jeg bor i sørbygda - he-he...

10 kommentarer:

 1. Så fine poser du har sydd. Liker best de rosa jeg da, er ikke særlig glad i blått.
  Savner bilde av smykket du fikk, det må du legge ut så vi får se.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Ser du er i full gang med symaskinen, du også! Så nydelige disse ble!
  Det er utrolig mye inspirasjon å finne rundt om i bloggene. Ha en god håndarbeidsuke!

  SvarSlett
 3. Tusen tusen takk for herlig besøk hos deg.Angrer på at jeg ikke spiste mere multer,MEN jeg kommer igjen.Du er velkommen til meg skal du vite.Godklem.

  SvarSlett
 4. Endelig skal jeg prøve meg på en kommentar her! Nydelige blå smykkeposer:) Med min reiseerfaring og en forhåndskjærlighet for en variasjon av smykker, kan jeg bare si meg enig i at de er uhyre praktisk. Jeg har flere små, gjennomsiktige og en brodert kinesisk variant med lommer innvendig. Kanskje en ide for neste prosjekt, Gudrun????
  Kanadagåsa

  SvarSlett
 5. Hei, og takk for koselig tilbakemelding på hjertene mine!

  Jeg har nok ikke brukt paintsticks, vet faktisk ikke hva det er... ;o) Har brukt alfabet sjablon fra Panduro, og lagt på tekstilmaling med pensel.

  Flotte poser du har sydd!! Ha en kreativ og fin uke !!

  Hildegunn

  SvarSlett
 6. Til Kanadagåsa:
  Se der ja! Ikke alle er så heldige at de har en god venninne i Canada. Men kanadagås? Men du fikk i alle fall til å kommentere, og det var koselig.
  Til Ebba: Før du vet ordet av det, er jeg rundt neste sving. Skal til Oslo ca. 20. november.
  Til Hildegunn: Søk på ordet paintstics på youtube.com.
  Til alle: Takk for koselige kommentarer. Etter Jakten på.. skal jeg være kreativ med lukkekanter.

  SvarSlett
 7. Takk for kommentar inne hos meg!Koselig!

  Så fine poser du har sydd,de kan jeg tenke meg å kopiere!

  Flotte bilder du viser også!

  SvarSlett
 8. Jeg ble så oppslukt av fargene på de posene! Helt meg, sterke farger liker jeg, alt annet er bare tidsfordriv...

  SvarSlett
 9. Så flotte og fargerike poser til smykkene du har laget - de var kjempefine:-) Og bildene fra hjemplassen ble jeg helt fasinert over - og jeg kjenner at jeg savner Nord-Norge... Her er det bare flatt og kjedelig, og ikke noe særlig variasjon i været... Hehe...savner også stormene og regnet i nord innimellom:-) Bortsett fra det, så er alt bra:-D
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 10. Hei, så fin side du har.
  Kommer igjen, jeg.
  Eirin ;-)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!