torsdag 15. oktober 2009

FORSKJELLIG

Dette innlegget blir like rotete som det er inni hodet mitt for tiden. Jeg har hatt altfor mange jern i ilden i det siste, har ikke en gang blogget! Når jeg kommer hjem fra jobb, er jeg ofte så sliten at jeg tar bolig i den røde stolen og blir der, pakker meg selv inn i et lappeteppe, finner boka jeg leser i og slokner! Det skjedde i dag. Jeg sov til halv syv! Joda, vi har hatt middag - etterpå. Men se hva jeg har klart! Jeg har sydd ferdig tre penal eller bløte sybokser eller toalettvesker med hester på. En hestejente jeg kjenner skal få den ene til jul.
Og her har jeg sannelig fått ferdig ikke bare en, men fem duker med epler i kurv. Denne passer til keramikkserviset mitt. Det har jeg kjøpt hos en keramiker nord for Brumunddal et sted. Hun er flink!
Før snøen kom snek jeg meg ut mellom elingene og tok dette bildet av friske, fine, sure rips. Jeg plukket inn noe, og resten har trosten fått. De har hatt høsttakkefest i bærbuskene mine.
Æres den som æres bør: Det var min far som fant upubliserte Hamsun-tekster i et dødsbo. Her er han sammen med professor Nils Magne Knutsen fra Universitetet i Tromsø. Sistnevnte og jeg holdt foredrag sist lørdag. Det gikk faktisk bra å hoppe etter Wirkola. Han snakket om Hamsuns kvinnehistorier i litteraturen, samt hans patriotisme til Nordland. Jeg snakket om forfatterens opphold her i Bø. Jeg har nå holdt mitt tredje foredrag om Hamsun, det blir ett til, kun ett!!!

11 kommentarer:

 1. Hei igjen!
  Du er jammen produktiv når du først setter igang:-) Og en liten blund på øyet har aldri skadet noen...
  Toalettmappene (eller penalene) var kjempefine - hadde nok vært noe for min hestejente:-) Tror kanskje jeg må bli venner med symaskinen min igjen - vi har vært uvenner altfor lenge...
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 2. Så fantastisk! Da jeg var hjemme på ferie nettopp fikk jeg lest litt Hamsun igjen. Jeg har kjøpt bøkene oversatt til engelsk, men det blir aldri det samme og litt av "være hjemme i Norge-følelsen" er for meg å lese Hamsun. Omigjen og omigjen.

  PS Gratulerer med ny flott bil.

  SvarSlett
 3. Så fine ting du har sydd. Heldig hestejente som får så fint pennal .)

  SvarSlett
 4. Hvor fint det var med keramikk og brikke sammen.
  Koselige penaler du har laget - favorittpenaler til barn i omegn her.

  SvarSlett
 5. Så spennende historie du forteller her, og så foredrag, jammen er du flink.
  Det serviset og duken du har sydd var skikkelig stilig.
  Ha ei koselig helg.

  SvarSlett
 6. Du må ikke slite deg ut!
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Tusen takk for vennlig hilsning hos meg. Jeg mener at det blir ikke bedre enn det man gjør det til, så jeg velger å smile til verden for smilene jeg får tilbake er så absolutt verdt det.

  Koselig blogg du har, vet at jeg har vært innom her før, men "mistet" deg. Så nå legger jeg deg gjerne til hos meg så jeg kan følge deg videre.

  Grattis med ny bil :-) Har selv en Polo som jeg kjøpte i Blåbyen for noen år siden, og den går som ei klokke.

  Så spennende foredrag du holder, Hamsun var en personlighet med mange aspekter ved seg som kanskje ikke er så godt kjent. Stå på, er veldig imponert.

  Ha en fin søndag

  mv solfrid ¤

  SvarSlett
 8. Hei!ser du syr samme boks som jeg har sydd,eller mappe/penal.Mine er litt kortere så dem kan ikke brukes til penal.Koselig keramikk og duk.
  skal si du er flink som holder foredrag.
  du fortjener apsolutt en vil i gostolen.
  Ha en fin uke!Linda :))

  SvarSlett
 9. Takk for alle de gode forslagene du ga meg til julemesseting!
  Du nevnte mange ting jeg ikke har tenkt på.
  Skulle gjerne ha vært på foredraget ditt. Hamsun er en interessant person, men jeg har ikke bare sympati for han.. Jeg har også lest en del om Marie.
  Du er modig som hiver deg uti det.

  SvarSlett
 10. Heihei!
  Så effektiv og flink du har vært!
  Har min mammas maskin i hus for tiden, men det ble litt lite med sying da den vonde nakken ødela litt. Men nå er jeg jo fin igjen, og får finne fram maskina igjen før den blir hentet...

  Finfin torsdag til deg!
  Klem fra Chatrine:)

  SvarSlett
 11. Du så effektiv du har vært, det går jo an å slappe litt av noen kvelder når du er så flink til å innhente deg. Flotte hestemapper/penal - heldig er den som får en slik julegave. Nydelig keramikk også, og flott brikke...vel, brikker 5 stk, det var ikke verst.
  Takk for hyggelig kommentar, og lykke til med engelsk rettingen........... en må noen ganger gjøre litt jobb i helga.
  Ønsker deg en fin uke :0)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!