lørdag 10. oktober 2009

FOREDRAG

Tenk på meg i dag, da, for jeg skal ut og holde foredrag om Knut Hamsuns unge liv og hans to år i Bø i Vesterålen som lærer og lensmannsdreng (1877-1879). Disse to årene betegnes som svært viktige i forfatterens liv og forfatterskap. Det var herfra han tok det store steget inn i verdenslitteraturen. Professor Nils Magne Knutsen fra Universitetet i Tromsø skal også i ilden, og jeg skal liksom "hoppe etter Wirkola". Klokka 14 i dag på Museet!

Her er Knut Hamsun 15 år, og han er handelsbetjent hos handelsmann Walsøe på Tranøy i Hamarøy. Her forelsket han seg i handelsmannens datter, Laura.

Og når det hele er over, skal jeg hjem og bake kaker til minstemann som blir atten i morgen, og jeg skal garantert SY!!!

6 kommentarer:

 1. Jeg krysser fingrene for deg, Steinkjerringa!
  Klem!

  SvarSlett
 2. Du er ei allsidig dame, tror jeg. Her er hele spekteret med kvaliteter, fra foredrag til baking og sying. Du er nok ei staut dame:-)
  Du er vel ferdig med foredraget nå, og jeg er helt overbevist om at det gikk strålende...
  Ønsker deg ei flott helg videre!

  SvarSlett
 3. Ja da er vel foredraget vel overstått og det gikk sikkert bare bra. Var på foredrag på Kjerringøy med Karl-Erik Harr for en tid tilbake, temaet var da selvfølgelig Hamsuns forhold til Zahl på Kjerringøy, som sponset ham.
  Snaisen hårsveis på den unge Hamsun :)

  SvarSlett
 4. Gratulere med de 18 år til minstemann.
  Håper det gikk fint for deg, det er alltid spennende med slike foredrag, vet jo ikke hvilket publikum en får. Regner meg at du har hatt en fin sydag :0)

  SvarSlett
 5. Så tøff du er som vågar deg til å halde foredrag! Er sikker på at det gjekk greitt, vi damer er slik; førebur oss godt og sikrar oss på alle kantar og baugar når vi skal stå fram med noko som vi faktisk er gode på:) Gratulerer med minstemann, håper kaka smakte.

  SvarSlett
 6. 40 minutter igjen. Lykke til med "hoppinga"!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!