torsdag 26. november 2009

Å LADE BATTERIER

Av og til trenger man å lade batterier før de går helt tomme, og da Rita ønsket å ha meg med til Stavanger og Oslo, var jeg lett å overtale. Jeg har som tidligere nevnt ikke vært i Stavanger på 20 år, og tenkte at mye var forandret. Da bilen stoppet ved hotellet, visste jeg med en gang hvor vi var. - Her er Stavanger Tinghus, like bak her, sa jeg, og skjønte med en gang at jeg hadde rett. Jeg har gått den bakken noen ganger for å være protokollfører i lagmannsrettssaker. Det er lenge siden det..... Men nå var æredet et helt annet, og Hobby og terapi var noe av det første vi fant. Der var mye å kjøpe, men ikke noe av det vi ville ha.
Relativt fort fant vi et bakeri med franske fristelser for alle dem som ikke har Diabetes 2. Det er helt riktig, jeg synes innmari synd i meg selv!!
Denne fargerike gaten minner meg om Irland. Man blir glad av å se slike gatebilder. Tenk om flere kunne ha forvandlet husene sine til fargerike smykker.
Et av ærendene mine var å besøke min barndomsvenninne Jorill for å se hvordan hun hadde fått det i sin nye tilværelse. Riktig koselig var det der! Jeg kommer snart igjen, Jorill..
Denne mannen trenger man ikke å lure på hvem er. Det er jo selveste Aleksander Kielland, han med lille Marius og "flere byer i Belgia?".
Jeg er rutete under beina etter å ha gått på brostein. Her er et bilde fra Gamle Stavanger. Husene er godt vedlikeholdt, og jeg leste i en avis at utflyttede bysbarn bruker disse husene til hytter. Javel!
Man skulle ikke tro det er november når man ser denne blomsterranken. Det hadde gjort seg med noe slikt på veggen til advent.
Men lutefisken har kommet til Straen, så da er det nok jul snart. Jeg har ikke spist lutefisk i år, men jeg har hørt rykter om at jeg blir invitert til et sådant måltid en av de nærmeste dagene. Det går ikke an å grue seg til det.
Denne karen lette etter brødsmuler eller insekter og enset ikke fotografen. Kanskje det er lite å livnære seg på i Breiavatnet.
Ved Hafrsfjord fant vi sverdene. Jeg har nok vært der tidligere, men ikke på denne tiden av året. Her sto slaget ved Hafrsfjord.
Det nærmet seg helg og vi inntok Bærum. På Bærums verk var det også mørkt, men hjørnet av Pannekakehuset fikk være med på bildet. Vi var selvsagt på Lappemakeriet, men det kommer jeg tilbake til i et senere innlegg.
En engel fra Ski tilbød seg å kjøre de nordnorske damene til Lille Stasjon i Lier og til Stoff og Stil i Drammen. Den flotte sminkepungen med båndbroderi fant vi på Lille Stasjon. Og jeg som allerede er eier av et glidelås-stativ, måtte hamstre noen flere glidelåser på Stoff og Stil.
Hva vi kjøpte? Ja, hva kjøpte vi egentlig? Bånd og bånd og bånd - det er det jeg husker. Forresten, sakene befinner seg i en NORGESPAKKE. Jeg kunne ikke risikere å få overvekt på flyet nordover. Nå blir det vanvittig artig å få pakke i posten. Det gir dobbelt glede, for nå er jeg SÅ spent på hva som er inni pakken...
Og her her vi med posene våre. Engelen fra Ski står helt til høyre. Henne hadde jeg kun møtt i blogglandia, mens Rita hadde møtt henne på lappetur til Frankrike.
Mens vi ventet på at flybussen skulle frakte oss til Gardermoen, fikk jeg tatt dette flotte bildet av Stortingsbygningen. Jeg har vært inne i den en eneste gang..

6 kommentarer:

 1. Å, sånn en fin tur!
  Nå er du vel fulladet så det holder?

  SvarSlett
 2. Det var så hyggelig å treffe deg Gudrun. Artig å lese reisebeskrivelsen din fra turen også. Også gleder jeg meg til å se hva Norges pakken inneholder:-)).

  SvarSlett
 3. For en trivelig reise igjennom Stavanger, jeg har storkost meg med alle bildene. Det er lenge siden jeg har vært nedover.
  Ha en strålende helg og kos deg med pakken som kommer/har kommet i posten.

  SvarSlett
 4. Flotte bilete, kjekt å lese, fint at du har kosa deg:) God helg!

  SvarSlett
 5. Høres ut som en flott tur. Jeg har aldri hørt om Lille Stasjon i Lier før, men jeg skal prøve å ta meg en tur neste gang jeg er på den kanten av byen.
  Ha ei fortsatt fin helg :-)

  SvarSlett
 6. Å så kjekt at det er andre også som nyter å reise slik. Det er jo så masse å sjå, bade i vårt eige land og i det store utland. Og det er alltid litt stoff å finne....

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!