søndag 14. juni 2009

BATTERILADING

For en helg!! Det ferskeste først: Lørdagsgrøten ble avlyst av grautgramsen. Han hadde annet fore. Ser man det, ser man det. Han er ute med Kystlaget, eller?? Han lærer bort gamle kunster, kan vi vel være enige om, som å binde kavler og ordne med fiskegarn og slike ting, altså. Dagens sjåfør snek til seg en klem av den snart 86 år gamle onkelen min.
Og her er noe av det han kan. Det henger på utstilling på Kystlagets flotte stand. Denne helgen var det nemlig gammeldags marked på Haugen. Nå har jeg deilige lefser i fryseren. Sommergjestene kan bare komme...
På Haugsnes var det loppemarked. Jeg kom hjem med en heklet rund duk. Den var kjempefin og altfor billig! Jeg fant noe bomullsgarn også.
Lørdag hopper vi elegant over. Den dagen falt i grunnen bort. Men det har også vært fredag denne helgen. Det "nye" huset er innviet med "partai". Artig! Artig! Gjestene syklet til gårds. Det har ikke vært så mange sykler på gården siden jeg feiret mine barnebursdager. Kom gjerne igjen!

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med nyhuset!!!!
  Tenker det er deilig å være på plass igjen;))

  Jeg skulle gjerne vært med deg på loppemarked, det blir altfor sjelden, men det er fryktelig moro;))) Åsså hekladuk, da!

  SvarSlett
 2. Så deilig det må være å bo i eget hus igjen? Og lyst og lekkert ser det ut til å være også. For ikke å snakke om utsikt og midnattsol. !!

  Loppemarkeder er noe av det jeg savnet mest her. Det finns jo charity-shops en masse, men det er noe eget med loppemarkeder. for ikke å snakke om flott håndarbeider. Jeg har en stor rundt hekleduk jeg også og jeg elsker den.

  ha en fin uke.

  SvarSlett
 3. Jeg hadde planer om å dra til Haugsnes på søndag, men jeg valgte å jobbe i hagen isteden. Liker med blant lopper :-)

  SvarSlett
 4. Hei!! takk for hyggelig kommentar på bliggen min!! Jeg stortrives i dette fantastiske lyset, selvom ullbuksa stadig er på!! Ikke idag!! Hilsen Quiltefia

  SvarSlett
 5. Den gamle kystkulturen er fascinerande, og det er kjekt å sjå at den framleis blir halden i hevd! I dag forsvinn diverre mange av dei gamle kunstane. Dei yngre generasjonane kan nok mykje om datamaskinar, men det viktigaste ( altså å skaffe mat) har dei lite kunnskap om. Dette kan nok fungera på kort sikt, men før eller seinare vil det gå gale.

  SvarSlett
 6. Takk for mange hyggelige kommentarer på dette innlegget. I vår kommune er Kystlaget veldig aktive og der er en del yngre medlemmer, også damer. De møtes jevnlig og har også kafekvelder på Museet med ulike temaer.

  SvarSlett
 7. Jeg lurer nu på om det var mange som syklet i grøften på hjemveien.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!