onsdag 2. mars 2011

BLÅSBORTDAGEN


I dag, onsdag, er det meldt MEKTIG FULL storm utenfor Lofoten og Vesterålen. Er det noen steder sydvesten tar, så er det her under Klubben. Det er ikke så ille foreløpig, men jeg antar at når jeg er på vei hjem i ettermiddag, så kjennes det i bilen. Da er jeg glad for at jeg har STOR bil.

Etter arbeidstid skal jeg synge på sykehjemmet sammen med kollega Trine og med Olga-Anita på piano. Det blir fint. Vi synger i et lite mini-kor som heter KORalen. I mars skal vi synge flere steder, blant annet i kirka.

Jeg har brukt noen dager på å finne frem arbeider som det bare er "litt" igjen på, og nå viser jeg frem litt om gangen. Den øverste duken sydde jeg da jeg bodde i Bærum, og så har den bare ligget der, toppen, uten vatt, bakstykke og lukkekant. Men nå er den klar til en nordnorsk knallsommer på terassen. Jeg har for sikkerhets skyld sydd en til, en med blomsterstoffer i blått. Aner ikke når den ble til, men den har ligget minst like lenge, dvs. over fem år. I april er det seks år siden jeg kom nordover igjen.


Keramikken som står her kjøpte jeg et eller annet sted i Ringsaker kommune, vi tok av fra veien der vi tar av til Sjusjøen, tror jeg, og så fant vi keramikeren oppi der et sted. Jeg har mye keramikk i blått fra henne.


Yndlingsfargen min er rødt, jeg har mye rødt i huset og har skrevet om det i et tidligere innlegg. Det er også den fargen jeg kler best mht. klær. Denne brikken ble til av rester fra noe annet. Den er litt stor, men alene på et bord eller på en kommode blir den helt ok. Glassene er malt av ei dame i Bodø. De heter "kjærester", glassene altså! Jeg liker godt å fylle dem.En kvadratisk duk ble også til i samme slengen. Den passer på et lite bord, eller på utebordet på det lille bordet på altanen på baksida av huset - der morrasola titter fram. Det gjør den ikke i dag. Det regner, det blåser, det er høye bølger og HAN GÅR KVIT!

4 kommentarer:

 1. Heia, så godt å bli ferdig med ufo'er som ligger. duken minner om at det snart er vår :-)
  Den røde var jo nydelig også.
  Ha ei fortsatt fin og kreativ uke.
  Sissel

  SvarSlett
 2. Huff så trist at dere har slikt et vær. Du får holde deg mest mulig inne.
  Rødt er nydelig. Vi har igjen kjøpt oss rød sofa og jeg digger det.
  Lekre duker du lager. Jeg ønsker deg en fin dag :0)

  SvarSlett
 3. Hei!! Så fint å gjøre ferdig "nesten" ferdige ting når de er så fine!! Da jeg var i Brønnøysund med innspillingen av Himmelblå, tok jeg farvel med mannen min en morgen(på telefon) Da var det storm? og vi skulle ut til Ylvingen...... Heldigvis kunne ikke transport båten gå og jeg var lykkelig på land....... Men nå er jeg østlending og ant. pysete...... Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 4. Tenk så godt hvis man fikk noen HELE uker uten husarb og avtaler til å gjøre ferdig ting..Har kurven full og allikevel begynner æ på noe nytt! Stormen er nå kommet hit, det river og røsker i huset, vi bor helt nedi fjæra mot vest, så har er det VÆR.Er bare spent på om husbond kommer seg hjem med hurtigbåten idag, og at været roer seg til neste uke når han skal til Vesterålen.. (Glemte å si at venninne fra Bø heter Vibeke, 51 år, men æ kan ikkje legge ut etternavn på blogg, det blir personlig..)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!