søndag 6. september 2009

UTENLANDSTUR

Endelig tør jeg å innrømme det: -Jeg har vært i utlandet i helgen. Jeg fylte bilen med en kjøttunge på 34 og en tante, og så kjørte jeg over Bjørnefjell og suste over grensen til Sverige. Vinterforsyningen med multebær er kommet i hus, så nå blir det multekrem på julaften også i år. Jeg var bare sånn passelig "Harry" denne gangen, men noen godbiter ble med hjem, kakepynt, potetmel og kyllingfilet kjøper man i Sverige! Vi trodde jo at vi skulle spise lunsj "over there", men på Hotell Fjället serverte de ikke mat mellom kl. 15 og 16. Det ble Bjerkvik hotell i stedet. Norsk mat er også god!
Høsten hadde kommet langt i Sverige. Flere steder var trærne nokså gule. Sjøen på bildet er Torneträsk.
I kveldingen måtte jeg en liten tur ut med kamera. Sommeren her nord vil ikke slippe taket, og jeg frydes ved tanken på at høsten utsettes med flere uker. Jeg er et vår- og sommermenneske og skulle nok, som bjørnen, gått i hi i disse dager. Hagen bugner av bær og jeg safter og sylter som om jeg skulle forsyne hele nabolaget. Jeg hører rykter om at tyttebæra er moden. Til fjells, til fjells...

Jeg gikk på realskolen sammen med en jente som bodde i dette huset. Hun bodde hos bestemoren sin de to årene. Jenta hette Beathe, og jeg skulle likt å vite hvor hun befinner seg nå. Huset står nærmest til nedfalls. Ingen har bodd der på mange år. Det ser så innmari koselig ut. Enn om noen kunne ha tatt vare på det!


1 kommentar:

  1. Så du har tatt turen allerede, tøft å ta med kjøtt-tanter og andre kjøttunger når man først drar til søta bror. Jeg sikler litt etter beinfri oksesmåsteik i traileren jeg, får se til helga. Har kjøpt meg ny bil, en søt liten golf så det kunne jo passe å prøvekjøre over Bjørnfjell ;)Men, først må bilen få skilter!!

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!