mandag 7. september 2009

Det er så mange fine ting som ennå ikke er blitt sagtom multer blant annet. Multene, fjellets gull, rike på C-vitaminer og benzosyre. I gamle dager trodde sjøfolk at multer hjalp mot skjørbuk. Det hjelper i alle fall på humøret å ha 10 kg multer i huset, og tenker jeg meg riktig godt om, er der sikkert noen bokser igjen fra i fjor.

Vi nordlenninger er godt vant når det gjelder denne delikatessen. Vi har alltid hatt multer på julaften, enten som multekrem eller bare med fløte på. Da jeg jobbet i oljebransjen, stiftet jeg bekjentskap med wiskymarinerte multer og det var jammen godt det også. Jeg liker veldig godt å ha multer inni bløtkaker, og prikken over i'en er å dynke kaken med en skvett cognac blandet med vann. For et par år siden hadde jeg så mye multer i huset at jeg laget likør. Kom og smak, davel...

9 kommentarer:

 1. Har du smakt molter "marinert" i Cointreau og så med ein kremdott på toppen? Dritgodt :))))

  SvarSlett
 2. Multer, det er godt, det!
  Men den er fullstappet av c-vitaminer, og c-vitaminer hjelper fortsatt mot skjørbuk!

  SvarSlett
 3. Nam nam, noe av det beste som er. Hører definitivt hjemme på jul-aften. Heldigvis var det litt å finne her i år. Ifjor var det magert. Vi har iallefall så vi berger vinteren over, selv om det er langt igjen til 10 kg.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Takk for innbydelsen, jeg smaker villig jeg... Så heldig du er som har god tilgang til multer. Jeg har vært og plukket multer en gang - 3 timers "jobbing" ga et lite glass med syltetøy, og vi var 3 som plukket... Du forstår kanskje at det ble med denne ene gangen... ;o)

  Ha en fin kveld videre!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Har moltekrem på julaftan, her òg.....men det er skralt med molteplukking.
  Får ofte hjå snille slektningar.....og vert det ikkje anna råd, kjøper me.....for me MÅ ha.....

  SvarSlett
 6. Det innlegget ditt om kaffekroken er det beste jeg har lest på evigheter. Stå på. Ikke la storingan få ta styringa på alt her i veden.

  Ellers må jeg si at du er ikke særlig grei med oss andre.Tenk å by frem multer bare på bilde. Å æ som e vokst opp med den sorten å ikkje kan finne den hæromkring. Det einaste heldige e at æ får en pakke tel jul kvært år hos søstra mi.

  Neida, misunnelsen har ikke tatt overhånd. Kos deg med multene og cognacen med.

  SvarSlett
 7. Tar deg på ordet.Kommer snart til Bø,tar med sjampis.

  SvarSlett
 8. For et imponerende syn! Har aldri vært på multetur - det hadde vært en opplevelse å kommet over mengder som dere har funnet. Nyt hvert bær!!!

  SvarSlett
 9. Kor herlig med moltebær, og heldige vi er her nord, og bor midt oppe i matfatan, både til lands og til vanns. Har lest mye rundt på bloggen din i dag. Den er veldig underholdende og flott! Og så måtte jeg le da jeg leste ditt siste innlegg, der du vandrer mellom symaskin på spisebord og strikketøy i sofaen (og muligens ei bok i lenestolen?). Det virka faktisk veldig kjent!
  Ei god helg til deg.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!