lørdag 26. september 2009

DET TOK JAMMEN HELT AV

Det tok jammen meg helt av da jeg gikk ned i peisestua og hentet opp kassen med UFO'er. Der var det mye rart - firerblokker og nierblokker og halvferdige duker og løpere og pennal og smykkeposer og sminkepunger og stripesett. Listen kan gjøres lengre, men jeg skal stoppe her. Nå har 5 duker med epler i kurv fått lukkekant, og det som gjenstår er å sy den til for hånd. Jeg har funnet frem både nål og tråd og alt har havnet i sofaen. I morgen begynner jeg med håndsøm!

Garnet fra Pinnsvin Design som jeg blogget om for litt siden, har blitt til lekre Noro hats. Jeg har strikket tre og den fjerde er under produksjon. Den i midten ba en kollega om å få kjøpe.
De siste to ukene har avtaleboken min vært mer enn full, men her om dagen fikk jeg tid til å mimre sammen med tre realskolevenninner. Vi møtes en gang i året, når Margrethe (til høyre) er hjemme fra Calgary i Canada. Her studerer de bilder og mimrer om dager som var.
Og jeg fikk blomster - vakre liljer og gerbera - en nydelig bukett som nå er i ferd med å visne.
I forrige blogginnlegg var jeg et sted utenfor meg selv. Jeg hadde en SÅ fantastisk opplevelse forrige lørdag som jeg neppe kommer til å glemme. Det var utrolig sterkt! Jeg hadde holdt foredrag på Sortland hotell om Knut Hamsuns tid i min hjemkommune sist på 1800-tallet, en tid som farget hans videre forfatterskap i naturskildringer, folkelivsskildringer og språk. Min far fant et upublisert dikt (Lurtonen) og fragmenter til en roman i et dødsbo på 70-tallet. Dette skrev jeg prosjektoppgave om da jeg studerte. Og nå - mange år etter - har jeg vært ute og snakket om det. Under denne Hamsun-markeringen var det mange flotte gjester som det var hyggelig å hilse på!
Jeg kan heller ikke la være å nevne at høststormene her ute i Vesterålen slett ikke har tenkt å forlate arenaen med det første. Det regner og regner og blåser og blåser. Utenfor huset, som snekkerne endelig forlot denne uka, ser det ikke ut! Vi ryddet i sommerferien, og nå er det like ille igjen - eller verre! I morgen skal hagemøbler inn, blomsterkrukker tømmes og tulipanløker plantes - UANSETT VÆR - og så får det bli familiedugnad på resten. Der står en kappsag rundt hushjørnet som den største sønnen liker å bruke.

5 kommentarer:

 1. Jeg har vært lite systematisk når jeg har lest blogger, ser jeg. Du har hatt mange innlegg siden jeg var inne sist!

  Det der med halvferdige arbeider, er det ikke rart hvor fullstendig glemselen kan dekke over dem, og ikke skjems vi heller!

  Så du hadde en viktig rolle på Sortland! Så bra!

  Det diktet av Lagerkvist var bare nydelig.
  Ha en fin dag, Steinkjerringa!

  SvarSlett
 2. Flotte eplekurver og luer!

  Jeg var og hørte på Ola B. Johannesen sin monolog/framføring over Hamsuns "på gjengrodde stier" på Galleriet mot Storhavet i Selje tidligere i sommer, og det var interessant og flott å høre på.

  SvarSlett
 3. Så dyktig du var vært, holdt foredrag i Blåbyen og greier. Kanskje kommer du til byen ved Vågsfjorden også og foredrar? Jeg har ved ett par anledninger hørt på Nils Magne Knutsen fortelle fra Hamsuns liv, en gang her i byen og en gang i Luxenburgparken i Paris og var like bergtatt hver gang.
  Når det gjelder vær så er jeg på mange måter misunnelig, du har i allefall skikkelig vær!! Her inni fjordarmen blir det sjelden noe å snakke om, enda er det Frode anno 1996 det mimres over ...
  De luene er de strikket ala amerikasokken?
  De var skikkelig fine!
  Hei så lenge :)

  SvarSlett
 4. Så flink du har vært og gjort ferdig noen arbeider. Flotte epler og luer.
  Så flott at dere holder kontakten fra skoletiden - det hørtes veldig hyggelig ut. Ønsker deg en fin dag :0)

  SvarSlett
 5. Dejligt når der bliver noget færdig fra UFO bunken og de små duge med æblekurv er meget søde.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!