mandag 8. desember 2008

KLUTER I 3 VARIANTER


Jeg har strikket kluter i tre varianter, ballband dishclothes, vanlige kluter i dobbel perlestrikk og Maria-kluter (fikk oppskrift av Maria, derav navnet). Kopptuer sier vi her i nord. Men hvorfor i huleste kjøper jeg ikke kopptuer i butikken, da? Det gjør jeg også, men når man går med stor bandasje og etterfølgende "slapp" tommel, er det greit med et lite strikketøy og noe som blir fort ferdig.

4 kommentarer:

 1. Hvordan er klutene til Maria strikket? Hva slags garn bruker du? Jeg har også strikket kluter i patent, perle, ballband ..... Nå strikker jeg votter.

  SvarSlett
 2. Alle er strikket i Paris bomullsgarn fra Garnstudio. Adr. til butikken her er www.hverdagsliv.no. Det er eneste butikken i Vesterålen som fører Garnstudio sitt garn, og nå blir Tove på Husbruket glad for reklamen. Legg opp ujevnt antall masker, f.eks 33 på pinne nr. 4,5 eller 5. Strikk en omgang rett. På neste omgang tar du 1 løs av. Den neste m tar du i masken under, altså ikke i selve masken på pinnen, men i det hullet som blir i rillen fra forrige omgang. Så strikker du neste m rett og fortsetter slik omgangen ut. Neste omgang strikker du rett. Disse to omgangene strikker du til kluten er ca. firkantet. Det er så lett så, og jeg tror ikke det kalles patent.
  Du må vel ha kast og sånt på patentstrikking, eller husker jeg feil?
  Kommer akkurat fra Blåbyen, hjelpe og trøste meg hvor glatt det er. Jeg hadde englevakt og kom helskinnet hjem.

  SvarSlett
 3. Takk! Jeg skal prøve den oppskrifta også. Jeg har kjøpt bomullsgarn på forskjellige steder. Tuene farger litt av når jeg vasker dem. Vet om et garnmerke som ikke slipper farge??

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!