onsdag 24. desember 2008

JEG ER SÅ GLAD HVER JULEKVELD
Endelig er dagen her som vi har ventet på så lenge. Og jeg kommer meg som vanlig ikke i seng kvelden før kvelden. Det er jo så mye fint på radioen.

I år får det bli som det blir. Karamellpuddingen står og godgjør seg i ovnen, treet er pyntet, det er nye blomster i krukker og vaser og jeg har gått til anskaffelse av nytt "stasj" som kan brukes hele året. Det ble ganske fint her, faktisk! Det blir jul i år også, jul i fremmed hus, men dog..

Pinnekjøttet står i vann og moltebærene er tatt ut av fryseren. Hemmeligheten med god moltekrem er å koke halvparten av moltene, så får man både den skarpe og den friske smaken frem. Hemmeligheten med pinnekjøtt er å ha en boks juleøl og resten vann i gryta til det når opp til bjørkepinnene. Det sto i Dagbladet på julaften i fjor. Det er nok Viestad eller Brimi som må få æren for dette stuntet. Jeg har ikke funnet på det selv. Det får være måte på alt jeg skal finne på...
Jeg har nettopp laget kaffefromasj etter Fru Henriette Schønberg-Ekens oppskrift. Hjulvispens tid er ikke forbi. I et 100 år gammelt hus gjør vi det på gammelmåten! Jeg har ikke brukt hjulvisp siden min mor utstyrte meg med det da jeg flyttet på hybel. Hjulvisp var det første "mormor" utstyrte seg med da hun flyttet til byen. Mormoren til de 8 ungene altså. Jeg kom akkurat til å tenke på henne også her jeg sitter og filosoferer uti de sene nattetimer. Kaffefromasj var alltid på julebordet i mitt barndomshjem, nå også på mitt. Man tager bare noen egg og en liter fløte, pytt, pytt.

1 kommentar:

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!