torsdag 16. oktober 2014

DEN 15. OKTOBER 2014


Det er ikke til å tro! Den fjortende oktober viste primstaven den første vinterdagen, og her er blomsterkassene mine den femtende! Det er et flor uten like, og jeg har slett ikke råd til å kaste dem på tross av at naboer og andre har fjernet sommerblomstene for lenge siden. Værgudene har bare vært så snille med oss dette året. Først hadde vi en vinter praktisk talt uten snø, så fikk vi en sommer vi bare kan drømme om heretter, og så har jammen høsten vært like fantastisk. Dette er Nord-Norge på sitt aller beste! Jeg GNIR det inn!


På God Morgen Norge i dag morges sa Helge Jordal så fint: - Nord for Saltfjellet finner vi Syden! Her er en Fucsia full av knopper på den femtende oktober! I butikkene finner vi nå julemarsipanen og om noen uker finner vi sikkert de første julestjernene (skrekk og gru).

Midt i plenen som vi klippet denne uken sto den aller "siste" løvetann så freidig og tilfreds. Tenk det, en løvetann midt i oktober! I steinbedene utenfor gjerdet blomstrer noen av steinbedplantene for andre gang innimellom blåklokker som vaier lett i vind (en smule poetisk nå i nattetimene). Det skulle ikke være mulig!


4 kommentarer:

 1. ja, en får nesten vondt av at dette skal dekkes av snø snart; jeg klippet ned fuchsian og har satt den kaldt..men den så jo ut som den var kjøpt i går;)
  Apropos giftemål, så giftet jeg meg i -74..og kjole og kaill er intakt:))
  Nyt mildværet og høsten videre;) Klem;9

  SvarSlett
 2. I Oslo sludder det nå. Gresset i hagen er nesten hvitt. Sommerblomstene er tatt vekk. Så fantastisk for deg og de som bor i nærheten. Det er bare å nyte det. Jeg klager ikke på noe med været i det siste halve året. Helt flott. Men jeg gleder meg ikke til vinteren akkurat. Håper at jeg kan bli trekkfugl når jeg blir enda mer voksen. :-) Anne Kari

  SvarSlett
 3. Kor trivelig å sjå alle blomstene - midt i oktober. La dem stå til kulden kommer. Dette er ren glede blant alle høstfargene, som også er fine. Snøen kan bare holde seg unna en stund enda. Jeg går ikke på ski!

  SvarSlett
 4. Samme her...og litt kaldt på morran.. ;o)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!