søndag 12. oktober 2014

CAOIMHE FRIEL


Jeg er totalt utladet etter sju timer i kreativitetens tegn med den irske tekstilkunstneren Caoimhe Friel som veileder. "Spor i stoff" var arbeidstittelen på lørdagens workshop på Galleri Hildreland, der vi skulle eksperimentere med linjer og mønster. 
Caoimhe har jeg hatt gleden av å møte tre ganger allerede, ja, det har sågar vært bilde av oss i avisen. Navnet hennes er irsk og nesten umulig å uttale, men vi sier "Kive", der lyden v uttales som en mellomting av v og f. Hun er en ung og velutdannet tekstilkunstner, med kofferten full av artige saker som vi fikk eksperimentere med på papir og stoff. Det var bare å slippe seg løs og la tankene fare. Alt var tillatt og tiden fløy. Caoimhe er her på et tre ukers opphold i regi av Vesterålen regionråd som har et utvekslingsprosjekt med unge kunstnere fra ytterkantene i Norge, Irland og Island. 
Hun jobber i hovedsak med tekstiler og broderi både på maskin og for hånd, men sketchbøkene hennes tyder på at hun har uante evner og muligheter innenfor kunst- og håndverksfaget. Hun er fascinert av de norske bunadene og ønsker å studere dem nærmere under oppholdet her.
Caoimhe ble bedt om å ta med regntøy og varme klær "up north", men den nordnorske sommeren vil slett ikke slippe taket.


1 kommentar:

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!