søndag 26. desember 2010

EN LITEN TITT INN OG EN LITEN TITT UT



Jeg inviterer deg inn i mitt lune hjem. Her er det jul overalt og moder har tent alle lys så ingen krok er mørk. Huset er pyntet i rødt og hvitt, og en og annen nisse med sjel får være med inn. Ellers liker jeg best de bitte små nissene, f.eks. de som barna fikk i Kindereggene. De er tatt vare på og får plass i vinduet år etter år. De har vært med på noen flyttelass Norge rundt, men det er likevel morsomt å finne plass til dem på nye steder. Nå har det meste falt på plass, og jeg har ingen planer om å bevege meg bort fra den bygda der jeg ble født.



Det året vi bodde på legd på grunn av brann, gikk jeg til anskaffelse av plastjuletre. På avstand ser jeg ikke at det er laget av plast, og jeg slipper å snufse og gni øynene på grunn av allergi. Jeg er IMIDLERTID HELT IMOT å fylle huset med plastdingser, såvel store som små.



Jeg har ikke vært ute siden julaftens besøk på kirkegården. Det er jo en fin skikk å tenne lys på gravene. Mine foreldres grav har fått både lys og granbar. Juleværet har vært det beste man kan tenke seg. Det har vært en fin førjulstid med hensyn til vær, og de neste to bildene er tatt ut gjennom stuevinduet i ettermiddag. Det blir ikke skikkelig lyst på dagtid nå i mørketiden, men det gjør ikke så mye når vi opplever havblikk, rødorange himmel og vindstille. I dag har jeg hatt så mange middagsgjester at de største kasserollene måtte tas i bruk. Kjempetrivelig med liv og unger i huset!



5 kommentarer:

  1. Så hyggelig å bli invitert inn!! Det er deilig med jul!! annek:-)

    SvarSlett
  2. Koselig å stikke innom huset ditt på besøk, og du avslutte med et vakkert vinterbilde:-)
    Mayen

    SvarSlett
  3. Koselig julepyntet hos deg!Juletreet var flott!Og så fint og stemningsfullt utebilde!

    SvarSlett
  4. God jul i stua!
    For ei utsikt du har!!!!!
    Ble skikkelig misunnelig. Man trenger ikke ha bilder på veggene når man har slik ei nydelig utsikt rett utenfor stuedøra!!

    SvarSlett
  5. Jamen har du det julekoselig! Men utsikten tar kaka. Ha en fortsatt fin romjul!

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!