søndag 3. mai 2009

SYSAKER


I huset jeg har overtatt etter mine foreldre var det ei stor peisestue. Den har jeg gjort om til arbeidsrom (syrom). I hele dag har jeg ryddet i sysaker og sortert garn og tøy. Jeg har arvet både min mors og min mormors syskrin. Min mormor var sydame, ikke bare sydde hun til sine egne, hun forsørget familien ved å sy til folk flest. Jeg fikk tidlig holde på med nål og tråd, og var ikke store jenta da jeg broderte juleløper i korssting til mine foreldre. Det var ikke så ofte jeg fikk røre symaskinen, men jeg husker at jeg i alle fall fikk prøve. Mammas symaskin hadde fotpedal og mormors var grønn og hadde sveiv. Syskrinene er av det "store" slaget, slike som står på gulvet. Jeg fant gamle sigarettesker og sigaresker med mye rart i. Jeg fant også de perlebroderte mansjettene til en julekjole jeg hadde da jeg var ca. 10 år. I en hjerteformet boks fant jeg fingerbøll, ett av dem var av sølv. Alt er tatt vare på, for kan hende det kom til nytte. Jeg fant strikk med hull, silkespoler, trådsneller av tre, bendelbånd, skråbånd, gamle bh-stropper, gamle glidelåser, perler og stoffknapper, kroklisser og andre lisser.

I disse eskene var det trykk-knapper og hekter, knappenåler og målebånd. Ikke vet jeg hvor mange målebånd man trenger, men de har en tendens til å stikke seg vekk. Nå ligger alle jeg har på ett sted!

Den store glasskrukken er fra Åse Larsen sin kiosk. Det er en gammeldags dropskrukke. Jeg har samlet alle knappene mine oppi den. Det hender nemlig at jeg får knapper. Her er det resteknapper (kg-pris) fra Knappehuset og knapper jeg har arvet etter mamma, mormor, farmor, tante Else og Sigrun. Jeg har stadig vekk bruk for en knapp. På bildet er det også gammeldags stoppegarn, sy og stoppenåler for resten av livet og en gammel symaskin-børste. Det meste på syrommet er nå sortert, og jeg er klar til å sy. Men først må vel huset bli ferdig reastaurert. Det går tregt, synes jeg.

4 kommentarer:

 1. For et skattekammer du har! Du kan jo leke med alt sammen mens du venter på huset. Håper det ordner seg snart!

  SvarSlett
 2. Vi skal være glade for at generasjonene før oss ikke levde i et bruk-og-kast samfunn!
  Som Muffin sier; Et skattkammer!

  Setter nesa nordover om 46 timer :-)

  SvarSlett
 3. Å, her har du generasjoners drømmer og virkelighet i samme skrin! Tenk alle de tankene som er tenkt på hvordan gjøre det og det, kanskje noen har tenkt på hvem som kommer til å bry seg om alt dette når de er borte?
  Klem!

  SvarSlett
 4. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out a lot.
  I hope to give something back and help others like you helped me.


  Here is my web site website traffic generation

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!