fredag 10. august 2012

JASMIN


Jasmin må være den vakreste busken som finnes. Jeg vet ikke helt om den trives i Nord-Norge, på tross av at Golfstrømmen gjør det ganske mildt her i traktene. Jeg er imidlertid villig til å prøve, så til neste år setter jeg himmel og jord i bevegelse for å få ta i en sånn. 


Det er ikke sikkert jeg får den til å blomstre som den gjør sør i landet, men jeg er villig til å prøve. 
I dag kunne det vært bursdagen til min far. Han hadde fylt 93 år om han hadde levd. 19 dager før 90-årsdagen var det slutt. 
Vi hadde alltid bløtkake med jordbær på bursdagen hans, og huset rant fullt av folk.
Rundt forrige helg var det 30 gjester (ikke samtidig) til bords her, for det meste feriegjester, og veldig hyggelig var det å treffe slekt og venner man ikke ser så ofte lenger. 

7 kommentarer:

 1. Hei!! Enig i at Jasmin er en fin busk!! Har en diger utenfor døra mi i Oslo. Den likner iallefall, selvom den kalles duft sjærmin?? Vet ikke forskjellen. Rart med sånne merkedagen man husker godt, vemodig. Mine gamle foreldre lever 93 og 92 år. Min mor bor ikke hjemme lengre menn faren min steller seg selv. Imorgen skal de "luftes" til gamle trakter. Det blir strevsomt, men også hyggelig. Nå er jeg på de siste feriedagene, bare helgen igjen. Du er kanskje på en slags nedtelling du også!? Ha en fin helg!! AnneK:-)

  SvarSlett
 2. Jeg har en sånn. Arv etter oldemor her i hagen. Men det er jo ikke så mye å skryte av når man bor her med vårt klima. Lykke til med forsøket. På en lun og god plass må det da kunne gå bra.

  SvarSlett
 3. Jeg kjenner nesten lukten av den helt hit...... skjønner godt at du falt for teppet hos Kathrines Quiltestue.....det var lekkert!

  SvarSlett
 4. Du får det i alle fall ikke til om du ikke prøver.....vi har flere busker både hjemme og på hytta. De er vakre og lukter himmelsk. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Dette er en nydelig busk, og jeg tror faktisk at du får den til "nordpå" også. Min blomstrer nydelig selv om jeg bor 225moh. med kalde snørike vintre. Jeg plantet en hos mor også, hun bor 450 moh. også der er det værhardt og ikke uvanlig med - 20C på vinteren. Busken er flott og blomstrer villig:)Den tåler iallefall kulde og myyye vind, et robust og sterkt tre. (den er lett å ta stiklinger av. Klipp årsskudd og sett i en bøtte med fuktig jord, de slår rot innen kort tid) Lykke til!

  SvarSlett
 6. Hei..Lukter så nydelig når den blomstrer.Vi har to jasminer i hagen,og de lukter så godt i blomstringstiden.Og de blomstrer år etter år.
  Her er det harde vintre,stabilt kaldt og mye snø.
  Synes du skal prøve, plante lunt i rikelig god jord.Kanskje pakk den inn i strie de første vintrene.
  Vi har en flott planteskole i nabolaget http://www.bogront.no/wormdal/
  De selger jasmin,sender sikkert nordover til deg :-)


  Lykke til :-)

  SvarSlett
 7. Så vakker Jasmin, kjenner nesten den gode lukten av den helt hit! :)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!