fredag 17. august 2012

EN DE LIG!


Da en slektning, bosatt i Rogaland, ville ha oss med til Lofoten, var  vi lette å be. Vi var der i først i juni, men Lofoten blir man aldri ferdig med. Vågakallen som er et fjell ved Kabelvår, er et yndet fotomotiv. Jeg har et oljemaleri av fjellet, malt av kunstneren Odd Helmersen.


Målet denne gangen var Henningsvær, og her leide vi rorbu. Midt i bildet ser vi moloen med svære steiner som skjermer mot storhavet. I denne havnen lå ofte MK "Havleik", nr. 5 av Bø, som min bestefar eide, og der også Jorills far og bestefar og min onkel var ombord når de var på vinterfiske etter skrei. Det er smalt og trangt enkelte steder i havnen, hvor lystbåter og småbåter rår grunnen på sommerstid.


Vi var skrubbsultne da vi ankom Henningsvær. Vi hadde jo kjørt hjemmefra via Lofast grytidlig denne morgenen for å få mest ut av dagen.


Et par moderne "godtebutikker" for damer var målet etter hvert. Vi var der to ganger!! I begge butikkene var det hyggelige damer som kunne fortelle at de også hadde andre jobber, for turisme var ikke nok å leve av her i fiskeværet.


Den ene hadde lagt til rette for "mannfolkan". Her kunne vi parkere de to vi hadde med!


Mors Hus falt mest i smak hos meg. Her fant jeg litt av hvert jeg kunne ha lyst til å bruke penger på, men jeg brukte vettet og endte opp med et flott serveringsbrett, en løper til salongbordet og en gryteklut i en spesiell hekleteknikk (som jeg fikk lære i butikken).


Her inne får man rett og slett fargekick, jeg kunne kanskje ha kjøpt ALT der inne!

Jeg vet ikke hvem som har sydd disse gryteklutene, men veldig fine og forseggjorte var de (og jeg har mønsteret).


Her er utsikten den andre veien, og utsikten fra rorbua vi leide.


Henningsvær hotell er flott der det ligger inneklemt mellom rorbuer og fiskemottak.


Vi bodde på Fiskekrogen, et sted med en flott restaurant og hyggelig betjening.


Det var et yrende fugleliv på holmene rundt.


Mange av de fastboende bor stort og flott. Dette huset virket helt nytt, rene sørlandsidyllen.. Vakkert!


Tåka vi hadde rømt ifra her hjemme, lå og lurte ute i fjorden. Er det ikke rart, når vi først får noen finværsdager med temperatur opp mot 20 grader, så ligger tåka der ute og ødelegger alle formiddager. 
Den forsvinner heldigvis utpå dagen, men...


Dette inngangspartiet var så flott! Når man nesten ikke har tomt og sette huset sitt på, så går det an å gjøre noe stilig ut av inngangspartiet. 


Vårt hyggelige reisefølge!!
Stas å oppdage en diger palle med tørrfisk bound for Italy!
Grillet tørrfisk, mmm...
10 kommentarer:

 1. For nokre nydelege bilder frå Henningsvær.
  Eg har vore der berre så vidt og ikkje sett dei flotte butikkane du har funne.
  Der treng ein nok god tid...
  Og så flott den stabelen med tørrfisk, som ein skulptur :)
  Takk for det fine innlegget du deler !

  God helg !

  SvarSlett
 2. Så fantastiske bilder!! Virkelig et vakkert sted. Og det gjør jo ikke noe at sola skinner..... Ha en fin helg!! Her i Oslo striregner det..... AnneK:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har allerede fått med meg at det regner hos dere. Her er det overskyet på morgenen, men det er fin værmelding, så da satser jeg på at sola skinner når jeg har vært på kafe med min faste kaffeavtale. Jeg har begynt på det blå teppet, så nå er jeg spent... God helg til deg også! Gudrun

   Slett
 3. Eit fantastisk innlegg med nydelege biltete. Berre elskar Lofoten, der eg har vore 2 gongar. Vert aldri ferdig med Lofoten, det er heilt sikkert.

  SvarSlett
 4. Så mange fine bilder, her kunne jeg godt tenke meg å besøke! :O)

  SvarSlett
 5. Æ blir så misunnelig Gudrun. Den turen så utrulig flott ut !!!!Også tørrfesk !!!!!!! Det skulle æ tatt me mæ når æ va i Bø,Det e nokka a det bæste æ veit :) så glømt æ a det :( Ska send dæ et mønster så du kan lage litt fleire koffert lappa :) :) Syns du hadde litt før få i kurven på kommoden !!!!!!. Hæls han Arne :)Go klæm te dæ fra ho Torun <3

  SvarSlett
 6. Så fine bilder du har tatt. Man får riktig lyst til å reise nordover. Ikke vanskelig å se at dere hadde det flott på turen.
  Takk for at jeg får titte inn på bloggen din.
  Ha en god helg.
  Klem fra Fiksemalla.

  SvarSlett
 7. Så nydelige bilder fra helt fantastiske steder.Tror ikke det skal gå lenge til vi tar ferien i Lofoten.
  Også herlig vær dere hadde,tenker turen ble minnerik.

  Mvh Wenche

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder. Ser ut som dere hadde en super dag. KLEM.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!