søndag 13. mai 2012

TRØSTE OG BÆRE


Sånn ser det ut på spisebordet, og sånn har det sett ut i hele helgen. Vi kara bare unna noen bunker for å få plass til en tallerken fårikål til hver, og så var det på'an igjen.
Dette er en lærers hverdag i tentamenstida, men i år, dere, har jeg lagt gullegget! Jeg har nemlig laget et detaljert vurderingsskjema som jeg fyller ut etter at jeg har rettet (med rødt, denne gangen).
Skjemaet er laget etter kompetansemålene i læreplanen og delt inn i lav, middels og høy kompetanse. Med gul merkepenn i hånden fargelegger jeg oppnådde mål, og dermed slipper jeg å skrive en lang avhandling på slutten av norskteksten. Farge i kolonne nr. 2 gir karakteren 1. Puh...
Dette er bare et eksempel!!


Dette er hva vi våknet til tidlig i morges, men den - snøen - ble heldigvis ikke liggende. Den var borte igjen i løpet av en time. Jeg har verken hatt behov for - eller tid til - å gå ut i dag, men jeg har sydd - bittelitt - og det skal jeg vise frem i morgen.

9 kommentarer:

 1. Disse skjemaene hater jeg!!..så jeg bruker dem ikke...kan ikke se at det gagner elevene. Jeg skriver under hver prøve hva jeg synes er pluss og minus...dermed basta:O))
  Huff dette været;)
  Nyt dagene mot 17.mai, klem;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette skjemaet har jeg laget selv, slik at elevene får peiling på hvilke områder de må sette inn støtet. Jeg skriver også noen ord på slutten av hver tekst, helst noe positivt.
   I dag har vi hatt solskinn, om enn ikke strålende, så har sola vært framme nesten hele dagen. Ha en fin 17. mai (i bunad, sikkert!).

   Slett
 2. Orden i sysakene, og det gjenspeiler seg i arbeidsforholdene ellers også skjønner jeg;) Men det er vel enten - eller ?
  Så bra du rekker å sy litt innimellom slagene, det er vel med å få tankene litt unna retting og gjennomgang av tentamener o.l. så du bruker nok tiden din fornuftig. Gleder meg til å se hva du har laget i disse dager:) Ha en fin 17.mai uke:)

  SvarSlett
 3. Artig å se mye kjent, - både skolearbeid og håndarbeid, så her legger jeg meg til som følger;) ;) Ønsker deg ei fun uke med både retting, sying, og forhåpentligvis fint vær

  SvarSlett
 4. Ser ut som om du har nok å gjøre.
  God mandag til deg :O)

  SvarSlett
 5. Grøss og gru, sier bare jeg. Ha en fin vår fortsatt!

  SvarSlett
 6. Å huff sier jeg. Både til papirhaugene og snøen. Har ialle år angret meg litt på at jeg ikke ble lærer, slik jeg hadde tenkt, men akkurat når jeg ser dette, så kan det jammen være det samme ;) Good luck!

  SvarSlett
 7. Ser du har å slite med ja,,,
  Men veret.. uvirkeleg. Her er kuling og regn, ligna på hauststormar..
  Men det BLIR fint 17. mai !! Har bestilt det ;)

  God mandag til deg.
  klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 8. Det er ei tid for alt .... :-)

  Du er i grunnen heldig som fortsatt er i arbeidslivet!
  Lykke til!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!