torsdag 10. mai 2012

JEG KAN IKKE RO, EI HELLER SVØMME


Det kom mange morsomme kommentarer på forrige innlegg. Nå må dere bare følge med, dere som kommenterer, for jeg har begynt å svare dere.
Saken er den at jeg har båt, det er ikke så lenge siden jeg fikk vite at den var min, men nå er det bekreftet. Båten ER min! Oppi båten ligger der et sett årer og en høtt med pappas initialer (og mine). Nå har mennene rundt meg, 4 i tallet, funnet ut at de skal "drukne" båten i nærmeste vann slik at den trutner, for den har nemlig stått i en avdanket fraukjeller i noen år uten at jeg visste at jeg eide båt!!
Det er ikke så viktig å kunne ro når jeg kan gjøre som ODA,
"sitter foran i en pram
(som de har tatt)....
Men LYSET er i nord. Vær velsignet du som ror."


Og nå skal jeg betro dere neste hemmelighet: Jeg kan heller ikke svømme, og da er det nok ikke så lurt at jeg ror. 
Vi fikk ingen svømmeopplæring på skolen. Mine foreldre kunne jo ha "kastet" meg på havet, men det var nok litt for risikabelt, så det gjorde de ikke. Venninnene mine derimot, har prøvd. Guuud hvor de har prøvd, og det i selveste Middelhavet.
Et par av dem har vært i ferd med å gi opp, og ved siste runde dag forærte de meg ei "svømmepølse" til å ha under armene slik at jeg flyter. Jeg er nemlig selv av den oppfatning at jeg kommer til å gå til bunns uten den etterhvert så berømte svømmepølsa. Det var vel filosofen Heraklit som sa at "du kan ikke trå ned i den samme elva to ganger, fordi alt flyter".
Han snakker om vann, mens jeg snakker om kropp, og kroppen min flyter ikke!!
Så er det også sagt: Jeg kan ikke ro, ei heller svømme, men du verden hvor mye annet jeg kan!


9 kommentarer:

 1. Hei igjen!! God ide at "Jæger ror" for det finnes mye fint i svømmevester!! Og det skal man ha til sjøs enten man kan svømme eller ikke!!:-)) Du byr på deg selv, det kan jeg like!! Straks helg:-)) AnneK

  SvarSlett
  Svar
  1. Man må ha litt selvironi, følte behov for det nå når jeg har 8 norsktentamener igjen av 81 + nærmere 70 særemner som venter.. Galgenhumoren sitter temmelig løst i kveld. Englene får vite fk. tirsdag hva de kommer opp i til eksamen. Jeg håper det ikke blir norsk. Uansett er det ikke jeg som skal rette!! Ps. Sola skinner (kl. 2150)..

   Slett
 2. Herleg innlegg !
  Gratulerer med båten, den får du nok glede av, og det er kjekkast å site i baugen :)
  Men du, høtt, er det same som klepp ?

  Åh, eg hugsar lange dagar/kveldar med retting.... saknar jobben, men ikkje rettinga.
  Lukke til med resten av bunken !

  Kveldsklem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Høtt og klepp er det samme, sier eksperten. Ang. retting, så er det over i 2013 her også!! Helgeklem til deg!

   Slett
 3. Hei

  Da e vi to som ikje kan ro og svømme: ) Du får la guttan overta båten, så blir d kanskje fesk på dæ:)
  Du e utrolig produktiv på håndarbeidfronten! Kjempeflenk! (Man ska da ikje kunne alt)
  Klæm fra ei som holde på m Eventyrteppet

  SvarSlett
 4. Eg kan ro, men ikkje symje..........
  Eg trur du òg kan ro, ...ellers må du lære det, du som har so fin båt.

  SvarSlett
 5. Du som er så flink til mye annet å deriblant foto du må jo sitte framme å ta bilder når du blir rodd på koselige turer.Husk flytevest i tilfelle du skulle bli så ivrig at du bøyer deg for mye over rekka.Eller du kan ha høtten klar så du kan kleppe den i rekka før det bærer over kanten.Ønsker deg ei riktig god helg.

  SvarSlett
 6. Kanskje du burde invitere mæ nedover på treff og svømmekurs? Så kan æ lære dæ og alle de andre som har kommentert innlegget ditt å svømme!? Har vært svømmelærer i mange år, hadde vannskrekk som barn, men i en alder av 11 va æ på kurs hos verdens flinkeste trener som SÅ hver unge, og det resulterte i en svømmekarriere som varte oppover i tenårene. Har faktisk vært i bassenget idag, så her lukter det klor ;o) Ha ei fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare kom hvis du trur det e håp ....

   Slett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!