mandag 4. oktober 2010

OG UTE ER DET MØRKT

Kalenderen forteller meg at det er oktober, skjønt naturen forteller noe annet. Klokka seks i dag morges var det 10 plussgrader og bek mørkt ute. Nå lysner det av dag og jeg konstaterer at det også i dag bare er noen spredte skydotter på himmelen. På min hagevandring i går ettermiddag fanget jeg noen av fargene som holder meg fra å flytte hagemøbler og krukker inn til vinterlagring. Jeg vet at det om få dager kan snu. Det er glatt på veiene om natten, og jeg tror det er like før vi kan se melis på fjelltoppene her på Norges tredje største øy, Langøya. Hagen ser ut som et villniss, men på trappa er det fint, og en Lobelia ønsker hjertelig velkommen til mitt ringe hjem.
Det er nemlig kun ett sted i hagen der det ikke er overgrodd, på kanten av steinbedet i sørveggen.
Blankmispelen er blank og fin og har ikledt seg de vakreste høstfarger. Dette treet har jeg tenkt å flytte, hvis det går an.
Selv Hortensiaen har tålt tidenes verste sommer her nord. Den kviknet til i likhet med meg da høstdagene satte inn.

Georginene vil ikke gi seg. Denne fikk jeg "attpå handelen" sist jeg kjøpte planter. Jeg gleder meg veldig over den fine høsten vi fikk, og synes ikke det gjør det "spøtt" å stå opp klokken seks. Men nå er det aksjon komme seg på jobb, må bare fjonge meg litt.

3 kommentarer:

 1. Så fine intense farger i blomstene dine!! I Oslo er det HØST!! Grått, grått.... Jeg burde også begynne å rydde hagen..... Ha en fin dag!! AnneKari:-)

  SvarSlett
 2. Her begynte ikke georginene (de få som overlevde vinterlagringen i kjelleren) å blomstre før i egynelsen av september! Litt vel sent,spør du meg. og 3 stykker har bare så vidt stukker nesen opp av jorda.:( Men bedre lykke neste år,kanskje?
  Har tatt inn noen planter,men resten får stå litt til. Og bedene mine er som du sier dine er: et villniss. Men det blir IkKE noen luking i høst!

  Ønsker deg en herlig dag!:)

  SvarSlett
 3. Fine høstbilder! Høsten er ikke min årstid heller, forstår det godt...

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!