torsdag 4. desember 2014

LEFSEKJERRINGER

 JEG har ikke våget meg på lefsebaking på egen hånd, men da Anne Martha kom med moren sin oppskrift og ferdige emner til utbaking, måtte Marion og jeg til pers. Det ble en hyggelig dag, og vi fikk det til! Hva skal man med takke og spøe hvis man ikke baker lefser?
 Den første leiven ble rund og fin, og jeg er riktig stolt av å ha fått det til med moderne utstyr som bakematte i silikon og silikonkjevle.
 Spøe må man også ha, og min fiskermøbelsnekkeronkel har laget disse til meg. Nå kom de endelig til nytte.
 Det gikk fort unna siden vi var tre stykker, to til å kjevle og en til å steke.
 Marion kjevler fine og runde leiver, og om noen lurer hvor bakematten kommer fra, så er den kjøpt på Europris til den ringe sum av ca. 175 kroner. Den ligger til og med i ro på benken.
 Etterpå var det dags for kvernkaker. Marion har kjøpt kvern på loppis og mannen har laget ekstrautstyret hun trenger for å få til skispor på kakene.
 Den siste soldagen sola skinte på huset mitt ser vi her. Sola skal skinne til 29. november, og da forsvinner den bak Lofotveggen og mørketiden starter. Så må vi vente til 13. januar før den dukker opp i Gimsøystraumen. Dette er årets siste solbilde fra denne kanten av landet.

3 kommentarer:

  1. Koselige bakebilder, ingenting er som hjemmebakte lefser! Her er to typer lefser kommet i fryseren, og potetlefsene skal bakes på søndag. Jeg baker med rutete kjevle, jeg synes det går mye raskere:) En ting er sikkert, utstyret må vi ha i orden, både på kjøkkenet og på syrommet:)

    SvarSlett
  2. Lefsene ser deilige og så flott og ha nå til jul. Ønsker deg en flott adventsstund.

    SvarSlett
  3. Det så godt ud med lefser - længe siden jeg har smagt dem.

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!