søndag 30. januar 2011

JÅLESAKER.NO


Denne helga har jeg sydd. Det handler om sminkepunger av forskjellig slag. Jeg har sydd mange, men bare tre stykker er helt ferdig inkl. håndsømmen. Det er mye håndsøm på en slik sak, men den er inni, så den vises ikke. Det handler om å skjule alle stygge sømmer.


Denne er sydd etter Anna-Ka sitt mønster. Den var veldig lett å få til. Jeg har som sagt sydd mange av denne også.


Denne er litt større. Det er jo noen av oss som er mer jålete en andre.



Og her er været vi fortjente lørdag formiddag. I dag har det både vært snø, sludd og regn. Jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til morgendagens arbeidsvei på speilholka.

fredag 28. januar 2011

FREDAGSMORRA



Fredagsmorran e beste dagen i uka. Kaffen e nylaga, lyset e tent, tulipaner minner om lysere dager og engelen passer på. Jada, jeg vet det, der ligger en sjokolade, men den skal få ligge. Sjokolade til frokost er ikke tingen. Det vet selv jeg. Nå skal vi ifølge VG ikke spise frokost heller, dermed er den "blåst". Jeg regner med jeg tar et dypdykk ned i matboksen i første friminutt kl. 10. Der er det to TYNNE skiver med Bestemorost (søt og god), og heimbaka brød, selvsagt.

torsdag 27. januar 2011

SKJER'A


Det er 9 undervisningstimer igjen denne uka, og 6 av dem er i kunst- og håndverk i niende og tiende klasse. Vi maler fasader på skikkelige maleplater. Profft skal det være! Oppgaven ble tatt imot med iver og glød, og alle gjør sitt beste.






onsdag 26. januar 2011

FØDT MED SKI?


Denne lille gutten burde vært født med ski på beina, unnfanget under NM på ski i Bodø i 1991, som han nesten må være, bevisstløs som jeg var de dagene, da Kong Olav døde, da det var Gulf-krig, da det var NM og Bjørn Dæhlie og Trude Dybendahl vant, da jeg var på date med Gjermund Eggen, da det var storm og uvær, da vi måtte avlyse hele NM og da jeg skulle fylle førti om få uker. Jeg fyller igjen... huff...

SOLDAGEN



Første soldagen skulle være 13. januar, men sånn ble det ikke. Lofotveggen var dekket av skyer både den dagen og de neste dagene. Jeg jobber på nordsida av bygda, og der har vi ikke sett sola enda. Fjellene er i veien. I går var jeg på en litt ufrivillig kjøretur til Blåbyen. Jeg drar nemlig ikke alltid dit av lyst, men fordi jeg har ærend. Ærendet denne gangen finnes på siste bilde. I løpet av den vel seks mil lange kjøreturen stakk imidlertid sola fram, jeg stoppet og fikk fanget den med det lille digitale kameraet.





og med ryggen til sola fikk jeg tatt dette bildet:


men så var jeg framme ved målet, det var nesten mørkt og ærendet kunne utføres..

søndag 23. januar 2011

FIKS FERDIG


Her er to sett grytekluter og fem mobilvotter ferdig. Det var alt jeg rakk denne helgen.



lørdag 22. januar 2011

BYEN


Vi skal til byen i dag, ja, ikke til denne byen akkurat, bare til Blåbyen. Galleries Lafayette kan ta pusten fra de fleste. Jeg åpnet ikke lommeboka her inne. Forrige gang jeg var her, for 16 år siden, kjøpte jeg slåbrok til minstemann som da var tre år. Jeg husker at den var dyr. Det passet seg ikke en student å kjøpe noe så dyrt den gangen. Nå kunne jeg ha kjøpt litt av hvert, men gjorde jeg det?


Her er alle kjente merker representert. Arkitekturen i dette kjøpesenteret er helt spesiell.


Man må ikke glemme å se rett opp. For et fantastisk flott tak, dere.



Butikker i mindre format finnes også. Kanskje jeg skulle gå inn her... Ja, bare for å ha vært her. Men nei - man kan drømme - jeg må nok nøye meg med det Blåbyen har å by på, Sortland storsenter, Sortland Senter, Skipsgården og Nille. Jeg skal forresten på Husfliden for å kjøpe mer Heilo til selbuvotter. Jeg holder på med det femte paret i 2011.

torsdag 20. januar 2011

TID



Det er en tid for alt står det i Forkynneren i Bibelen. Akkurat nå er det tid for karakterer i ungdomsskolen. Er det karakterpress på elevene, så er det jammen press for å få satt dem også. Den siste tiden har vi jobbet natt og dag for å bli ferdig med retting, skriftlige vurderinger og karakterer. Klokka fire i dag kunne jeg SETTE STREK og slå av datamaskinen på jobb. Kvelden skal nytes, sofaen er allerede inntatt og strikketøy, bok og pledd er like i nærheten.

søndag 16. januar 2011

BON APPÉTIT

Creperie på Montmartre. Alt må prøves, også pannekaker med sjokolade og krem.



På matmarked. Oliven i lange baner...


Mat fra havet - også i Paris' gater.


Franske viner smaker godt, selv om jeg foretrekker de italienske når jeg er hjemme.



Kylling stekes på gaten i Latinerkvarteret.


Avec, avec, avec, borte vekk - i Pariiiiiiis!




Hurra for deg....

fredag 14. januar 2011

FESTLIG MÅNED, FESTLIG ÅR


Jeg har en festlig helg i vente, en festlig måned og et festlig år. Det er året hvor mange av oss fyller... I dag feirer vi vår gamle lærer (75) og i morgen feirer vi barndomsvenninne Ingrid (60). Må bare gjøre unna fire timer kunst og håndverk i niende, og så er jeg klar! Feiret forrige helg også (i Paris) og neste helg (i nabokommunen). Tar man den, så tar man den! Juhuuuu....


onsdag 12. januar 2011

PARIS JANUAR 2011


Sacré Cæur er en katolsk katedral. Her inne kan man tenne lys. Her er stemningsfullt og vakkert både inne og ute, med en fantastisk utsikt utover verdensbyen. Sist jeg var her, overvar vi en katolsk messe, denne gangen var det stillheten som rådde.


I Latinerkvarteret ligger puber, restauranter og souvenirbutikker tett i tett.


Oversiktsbilde tatt fra kunstnerstrøket Montmartre.


Dette må vel kalles et Pariserhjul.


Julepyntet Champs-Elysées med Triumfbuen i bakgrunnen. Gaten er kort på kartet, med Guuud så lang i virkeligheten.


Louvre. Her inne finner vi orginalen til Mona Lisa.


På Montmartre sitter kunstnerne tett i tett og maler. Noen er innpåslitne portrett-tegnere. Det er likevel deilig å slenge seg ned på en fortausrestaurant eller på et Creperie og spise pannekaker med vin til. Det meste går an i Paris.


Eiffeltårnet ser mindre ut på avstand enn det i virkeligheten er.



Senatet ligger i Luxembourgparken. Det er en vakker park med romantiske aleer, fuglekvitter, små blomsterbed, benker, stoler og fontener. På denne vakre vårdagen i januar hadde utrolig mange mennesker funnet veien hit.


Sorbonne er ikke akkurat et lite universitet. Bygningen er kjempelang, og like lang andre veien.


Pompidou-senteret er nok Paris' mest moderne bygning. Den er slett ikke vakker, verken innvendig eller utvendig. Jeg minnes desemberdagen for 16 år siden da jeg var i Paris for første gang. Jeg trengte å oppsøke toalettet, men der var ikke papir, ikke noe å trykke på for å skylle ned og heller ingen kraner å skru på for å vaske hender. Det var fotocellenes inntog i den moderne verden, men det visste jo ikke jeg. Papiret lå i bokser utenfor toalettet, der var fotoceller i døren og fotoceller i kranene. Hmmmm....


Sist jeg var i Paris, fikk jeg ikke oppleve Notre Dame fordi denne vakre katedralen var under restaurering. Notre Dame ligger på en øy midt i elva Seinen og broer går over flere steder. På broen møtte vi forresten en annen vesteråling, Sivert Høyem, som var vokalisten i Madrugada. Når vesterålinger møtes tilfeldig ute i verden, snakker man til hverandre, selvsagt gjør man det!


Jeg kommer tilbake med flere bilder fra Notre Dame, for her inne var det lov til å fotografere.



Vi var IKKE på Moulin Rouge denne gangen heller!

onsdag 5. januar 2011

VOTT I VOTT



Jeg lå ikke på latsida denne jula, og nå eksperimenterer jeg med nye vottemønster, skjønt nye er de vel ikke, men de er nye for meg. De lyse grå vottene måtte jeg rekke opp fem ganger (den ene) for jeg fikk ikke mønsteret til å stemme. Men nå er de så noenlunde.


Dette mønsteret likte jeg godt. Jeg tror jeg hadde sånne da jeg selv var lita.


De røde og hvite barnevottene ble også fine, synes jeg. Av og til må man tenke når man strikker mønster.

Det blir for øvrig stille på bloggen noen dager. I morgen tidlig reiser vi til PARIS.