onsdag 12. januar 2011

PARIS JANUAR 2011


Sacré Cæur er en katolsk katedral. Her inne kan man tenne lys. Her er stemningsfullt og vakkert både inne og ute, med en fantastisk utsikt utover verdensbyen. Sist jeg var her, overvar vi en katolsk messe, denne gangen var det stillheten som rådde.


I Latinerkvarteret ligger puber, restauranter og souvenirbutikker tett i tett.


Oversiktsbilde tatt fra kunstnerstrøket Montmartre.


Dette må vel kalles et Pariserhjul.


Julepyntet Champs-Elysées med Triumfbuen i bakgrunnen. Gaten er kort på kartet, med Guuud så lang i virkeligheten.


Louvre. Her inne finner vi orginalen til Mona Lisa.


På Montmartre sitter kunstnerne tett i tett og maler. Noen er innpåslitne portrett-tegnere. Det er likevel deilig å slenge seg ned på en fortausrestaurant eller på et Creperie og spise pannekaker med vin til. Det meste går an i Paris.


Eiffeltårnet ser mindre ut på avstand enn det i virkeligheten er.Senatet ligger i Luxembourgparken. Det er en vakker park med romantiske aleer, fuglekvitter, små blomsterbed, benker, stoler og fontener. På denne vakre vårdagen i januar hadde utrolig mange mennesker funnet veien hit.


Sorbonne er ikke akkurat et lite universitet. Bygningen er kjempelang, og like lang andre veien.


Pompidou-senteret er nok Paris' mest moderne bygning. Den er slett ikke vakker, verken innvendig eller utvendig. Jeg minnes desemberdagen for 16 år siden da jeg var i Paris for første gang. Jeg trengte å oppsøke toalettet, men der var ikke papir, ikke noe å trykke på for å skylle ned og heller ingen kraner å skru på for å vaske hender. Det var fotocellenes inntog i den moderne verden, men det visste jo ikke jeg. Papiret lå i bokser utenfor toalettet, der var fotoceller i døren og fotoceller i kranene. Hmmmm....


Sist jeg var i Paris, fikk jeg ikke oppleve Notre Dame fordi denne vakre katedralen var under restaurering. Notre Dame ligger på en øy midt i elva Seinen og broer går over flere steder. På broen møtte vi forresten en annen vesteråling, Sivert Høyem, som var vokalisten i Madrugada. Når vesterålinger møtes tilfeldig ute i verden, snakker man til hverandre, selvsagt gjør man det!


Jeg kommer tilbake med flere bilder fra Notre Dame, for her inne var det lov til å fotografere.Vi var IKKE på Moulin Rouge denne gangen heller!

3 kommentarer:

  1. Ååh, du heldige kvinne.. Tenk å få en tjuvstart på våren i Paris da!! Fine bilder - jeg gleder meg til å se mer.

    SvarSlett
  2. Hei!! Det ser veldig fristende ut å være i Paris!! Bare litt misunnelig..... AnneK:-)

    SvarSlett
  3. Champs-Elysées må være den leeeengste "lita på kartet" gata æ har gått..og når man e ferdig lure man på kor mange km man EGENTLIG gikk fordi man svingte innom en butikk her og en butikk der... Kor artig at du treffe kjente i byen også:-) En gang i tenårene på Bygdø i Oslo kom æ i prat med en æ trudde æ kjente for æ hadde sett han før=sikkert nordlending..det va Kong Olav...Hyggelig va han, men familien har flirt mye av det i ettertid..

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!