mandag 8. mars 2010

MATPRAT-DOTT-NO

"Hvor har det blitt av deg?" "Har du sluttet å blogge?" er spørsmål jeg får om dagene. Har antakelig noen faste lesere, og det er jo hyggelig. - Neida, slett ikke, jeg har bare hatt det litt travelt. Er "potet" på jobb for tida, og nå er jeg flyttet på - igjen - og da er det nye ting å sette seg inn i. Ser positivt på det, artig og festlig med utfordringer. Men hva gjør dette festpyntede bordet her? Nystufest har jeg hatt - for mine kolleger. På menyen sto det TAPAS. Mye arbeid, men akk o ve så godt!
Blått og orange kler hverandre og er komplimentærfarger i fargesirkelen. Blå glass til to kroner stykket hadde jeg, pynt og fjas i orange kjøpte jeg. Lysestaker fra Ikea til fem kroner stykket er helt ok! Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene når Gudrun lager fest! Og her er maten:
ØRRETKREM. Lett å lage. Et stykke røkt ørret og et par bokser kesam kjøres i foodprosessor eller stavmikser. Ha i litt selleristang i småbiter og litt vårløk + litt pepper.
That´s it. Legges på en seng av ruccolasalat og pynten er litt av det grønne og cherrytomater....
Granateplesalat. Denne retten er bare helt RÅ. Det er rett og slett vanlig salat og hjertesalat i skiver, eller endiver (men det får vi ikke tak i). Granatepler på toppen, litt extra virgin olje og balsamicoeddik m pesto som has på like før servering. Mmmmmm...
Kald potetsalat med seranoskinke. Skinka er kjøpt i Spaniens land. Her er salatkrydder fra Olivenbutikken på Sandvika storsenter, sukkererter og fetaost fra glass. Litt olje fra Fetaosten og litt extra virgin. Potetene kokte jeg kvelden i forveien, seranoskinka klippet jeg i strimler, så alt var klart til blanding da jeg kom fra jobb på fredag.
HUMMUS. Det er kikkerter som er moset i foodprosessor med sitron og olje og krydder. Oppskrift finner du på nettet. Hummus serveres i stedet for potet og ris. Belgfrukter er sunne og kjemisk fri for karbohydrater (tror jeg...).
Pastasalat med laks. Åpne kjøleskapet og ta det du har. I min salat er det denne gangen papaya fra boks, avocado, issalat, tørkede aprikoser (10 stk.) i biter, vårløk, soltørka tomater og fetaost. Laksen stekte jeg i stekepanne kvelden i forveien. Har krydret med salatkrydder. Dressingen er laget av creme fraice m hvitløk og urter.
Ostefat. Alle hadde med seg en eller flere oster til et gigantisk ostefat. Restene blir tatt med på jobb på tirsdag. Gled dere, damer og herrer....
Greske kjøttboller. Jeg bruker et halvt glass estragon pr. halve kilo kjøttdeig, ett egg, litt salt og litt pepper, og så sper jeg med en dæsj melk og har oppi en bitteliten dæsj potetmel.
Varm salat med kikkerter. Jeg steker bacon, har oppi kikkerter og lar det surre litt. Så har jeg oppi noen sorte oliven, litt rød paprika og vårløk (glemte den). Kjempegodt! Denne retten har jeg lært av unge Cecilie i Bodø.. De unge kan også lage mat!
Jeg hadde ikke ventet å få gave, men det fikk jeg. En utrolig flott tulipanvase og en diger bukett tulipaner. Tusen takk skal dere ha! Vasen er fra Rosendal. Tulipanene er ikke fra Amsterdam lenger, de er som regel fra "rett rundt hjørnet", fra Grytøya i Harstad kommune. Såpass, ja for tenk!! Den største gaven var nok sang og musikk fra musiske kolleger, som fikk anledning til å teste ut både gitaren, pianoet og blikkfløyta. Hvorfor i huleste er det JEG som underviser i musikk?? Skrekk og gru..
- Og jeg er høyst oppegående, ser dere det??

10 kommentarer:

 1. Koselig at du e tilbake, begynte å lure. For et tapasbord du har laget til - masse godt ser det ut som.
  Ha en trivelig uke.

  SvarSlett
 2. Åhhhh herre min hatt for et bord, så flott. Neste gang vil jeg bli invitert:-)) for dette så kjempedeilig ut!

  SvarSlett
 3. Så deilig tapas-bord. Så nå ett og annet jeg kunne tenke meg å prøve ;-)

  SvarSlett
 4. Så herlig da! Og heldige gjester som får komme til dette bordet. Det er veldig bra at du er oppegående fremdeles.

  SvarSlett
 5. Hjelpe mæ så sulten æ blei. Det ser virkelig lekkert ut, og smaker enda bedre....

  SvarSlett
 6. Her var det mye godt som også jeg kunne tenkt meg å spise!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Gode tid, så massse godt....
  tennene flyter i vann her jeg sitter..glad jeg er mett av pizza.... :)

  God helg til Steinkjerringa, fra Nunne

  SvarSlett
 8. Takk for alle koselige kommentarer. Har spist rester hele uka, men nå er det tilbake til brunosten igjen. Jeg skal bli flinkere til å blogge - lover...

  SvarSlett
 9. Det ble nok litt av en fest!
  Og gode retter på rekke og rad!
  Klem fra nord!

  SvarSlett
 10. Beste bloggen jeg har sett! Tusen takk for titten! Klem fra Moss!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!