onsdag 12. november 2014

NATURENS KUNST 0G LITT TIL

 Jeg har alltid vært fascinert av trær. Dette treet fant jeg i nærheten av Skrolsvik på Senja (Norges andre største øy) sist helg. Vi var på en hytte med utsikt mot Bjarkøy (Tore Hunds fødested), Andøy og Harstadregionen. Veldig fint sted! Jeg var i 2005 på yttersiden av Senja, inne i hvert eneste "tjyvholl", eller "vær" som noen sier, men hadde aldri kjørt på Østsiden og mot Sør-Senja. Denne øya har svært variert natur, høye, bratte fjell noen steder og kupert lavland andre steder. Det er ikke spredt bebyggelse som her hos oss, med hus langs veien på den ene siden eller på begge sider alt etter hvor nært havet veien er. På Senja er bosetningen samlet i små bygder, der både skolene og butikkene mange steder har blitt nedlagt, og der mange hus er fraflyttet.
 Jeg tok som vanlig vanvittig mange bilder, noen av særdeles privat karakter, som da vi badet i jacuzzi (med vin til).
 Vi gikk en kjempelang tur langs veien og en tur i fjæra for å plukke stein. Steinene skal pryde hagen min til våren, når jeg fortsetter arbeidet med å gjøre den like fin som naboen sin UTENFOR gjerdet!
 Vel hjemme hadde jeg litt av hvert som skulle gjøres ferdig på syfronten. Disse kurvene manglet knapper. Det er siste gangen "fjutten" i sidene vender ut. Jeg liker bedre dem som vender inn i kurven. Jeg gleder meg veldig til å kikke i posen med stoffer og stasj som ble med fra Idehuset Artic Quilters på Finnsnes og for så vidt også noe fra garnbutikken i Andselv (Målselv kommune).

Så har jeg vært på Rimi og fylt kurven med bakesaker som sukker, gjær, melis, egg, rosiner, korinter, kokesjokolade, natron, bakepulver, vaniljesukker, margarin, smør, kokosmasse og bakepapir. Det er nemlig dags for baking i dette ringe hjem. Jeg startet med gjærbaksten. Her er det 72 totenkringler, og i kveld har jeg laget flesk, dvs. hjemmelagede seigiser. De skal bli med meg på helgens julemesse. Jeg kan dessverre bare lage det, ikke spise det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!