mandag 25. november 2013

I JULEMESSEMODUS

 Nå er det visst på tide at jeg viser noe av det jeg har laget til helgens julemesse på museet. Jeg har jo hatt noen begrensninger i forhold til en betent arm/skulder, men det er mye man kan få til med høyre arm og fot bare viljen er sterk nok. 
 Jeg har en del stoffer som det er vanskelig å skjære i, dette sauestoffet blant annet. Det kjøpte jeg for mange år siden på Lille Stasjon i Lier. Den nyåpnede butikken "KORTREIST" med kortreist mat fra Vesterålen (Bø) inspirerte meg til å lage disse to toalettmappene med litt størrelse på. Monika, som eier butikken, og som sammen med mannen Torgeir driver med villsau, geiter og høner som fritidssyssel mest, har allerede fått den minste pungen. Det blir nok flere av dette slaget, for jeg har mer sauestoff på lager, bææææææ!
 Disse to i kongeblått ble til her om dagen. Jeg ble jo så inspirert her i sommer da selveste Hennes Majestet Dronningen handlet pennaler som jeg hadde sydd. "Kongelig hoffleverandør" er litt av en tittel å smykke seg med. Det kan jo hende hun fyker forbi enda en gang. Hun gjester stadig vekk vår kommune.
 Gutter trenger også noe å ha noe i. Traktorstoffet har ligget en stund, men nå er det borte...
 Rett som det er finner jeg strimler eller nierblokker som plutselig blir til noe. Jeg liker ikke å ha for mye rester liggende (det gjelder også - kremt - garn!)
 Her er et par punger i litt mindre format. Disse er ment for dupeditter eller ledninger til iPod, iPad, iPhone. Det går selvsagt an å bruke dem til sminke, men det er jo ikke alle som liker å dolle seg så veldig.
 Denne ble riktig søt. Det går som en lek å sy sminkepunger etter at jeg fant på å vrangsy dem. Foret ligger da løst inni pungen, men du verden så mye mer lettvint det er å sy den. Svisj - så er den ferdig - og glidelåsen sys selvsagt på før jeg syr den sammen i sidene og vrenger.
 Her er også en kjekk størrelse. Jeg liker blått, det må jeg innrømme. Den er sydd etter "quilt as you go-metoden".
 Etter at jeg markedsførte reisemappene på Facebook, fikk jeg en del bestillinger. Disse tre er allerede solgt. Det er mye arbeid på dem, og lurt å sy flere i en smell. Lukkekanten er sydd til for hånd på retten.
Her er en løper noen skal få til jul. Den ble ganske fin, og den passer godt hos henne som skal få den.
 Denne rekken med kjørehansker er jeg ganske stolt av. Her er det utholdenhet i hver eneste maske, for jeg liker ikke å lage så mange med samme mønster. Her er imidlertid også noe latskap. Det var veldig kjekt å felle av et stykke over tommelhullet. Vips - ferdig!
Under er det jeg har på pinnene nå. Jeg fikk en sprøyte i armen sist torsdag, og beskjed om ikke å strikke på et par døgn. Det holdt, men det holdt hardt!
I dag sa fastlegen noe hyggelig (jeg var der i dag også, ja). Jeg fikk første timen etter nyttår "for da får jeg en fin start på det nye året", sa han. Det var jo pent sagt..

10 kommentarer:

 1. Gurimalla så mye fint du har laget!! :)
  klem

  SvarSlett
 2. SÅ mye fint du har laget!! Rekka med kjørehansker er strålende!! Håper du får solgt alt sammen!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Så mye fint du har laget;) Ingen tvil om at du er ei allsidig og effektiv dame;) Ønsker deg lykke til på julemessa....

  SvarSlett
 4. Ja, dette var litt av en produksjon. Flinke du!!
  Jeg regner med at du skal på julemarked på museumet. Det skal jeg også, for første gang - og nå fikk jeg kjempeprestajonsangst!!!
  De kjørehanskene var helt supre :-)

  SvarSlett
 5. Rettelse; Jeg reegner ikke med, men jeg vet at du skal på julemarked:-) :-)

  SvarSlett
 6. Her var det litt av ein produksjon. Og så flott alt du har laga :) Lukke til på marked :)

  SvarSlett
 7. Herlighet, så mye fint du har sydd! Lykke til med salget på julemessa! Jeg regner med at kongelige hoffleverandører sine produkter er populære blandt folk flest. ;o)

  SvarSlett
 8. Åh, så många fina saker Du har sytt!
  Tyget med rosor och gamla brev på var mycket vackert, tycker jag.

  Dollandesign

  SvarSlett
 9. Jeg har også en ekte Marius,
  og det var han som ville ha marius-luen :O)

  SvarSlett
 10. Du verden her var det mye fint. Du er kjempeflink som har laget alt dette, og så med en vond arm. Jeg er imponert.
  Ha en riktig god fredag og helg :)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!