tirsdag 10. september 2013

NOE PÅ GANG

 Jeg har alltid noe på gang, og disse tre vognteppene er endelig ferdig etter å ha ligget i four patch blokker veldig lenge. Jeg kjøpte bamsestoffet i tre farger, og nå er det brukt opp.
 Dukkevogna som jeg hadde da jeg var lita, er stadig i bruk, som regel til garn eller andre småting. Det er ei stilig vogn, og historien bak har jeg kanskje fortalt før. Det hadde seg nemlig sånn at vi kjente de som drev den største butikken her. Der hadde de alt mulig fra spiker til møbler og mat og klær, garn og stoffer. En dag fikk de inn noen dukkevogner, og da tok like greit innehaveren ei av vognene i bilen sin og kjørte den innover til oss med beskjed om at den skulle jeg ha. Jeg husker selvsagt ikke opptrinnet, men pappa måtte finne fram lommeboka der og da og betale for nyanskaffelsen. Sånn var det jeg fikk dukkevogn! 
 En ny duk har sett dagens lys, og for et lys!! Her er det stoffer fra åttitallet, fra den spede begynnelse med lappeteknikk, og jeg kan love at den har ligget lenge og vært med på flytting både fra Harstad, fra Bodø, fra Bærum og heim te Bø, men nå ER den ferdig, og den skal få bo ute, for den er ikke akkurat i de fargene jeg foretrekker å sy av nå. Men til utebruk er det helt grei. 
 På så fine dager som vi nå har, er det flott å ta symaskinen med ut. I går var det noen og tjue grader, men i morges var det tett tåke. Nå har den heldigvis lettet, så det er fullt mulig å sette seg ut igjen. Her er det både grytekluter og sminkepunger på gang.
 På tross av at sommerblomstene (runde nr. 2) står like fint, falt jeg for fristelsen å kjøpe noen Erika her om dagen. Jeg hadde Lobelia i disse gamle krukkene, men de tok julistormen. Utsikten fra syplassen er heller ikke så verst, bortsett fra ledningene som går på kryss og tvers. Trøsten er at den ene skaffer meg bredbånd og den andre strøm, så da kan jeg ikke klage.
 Ja, gratulerer med valget til alle dem som ikke er lei seg i dag. Erna var veloppdragen og høflig, som de fleste partilederne, men Siv kan dere bare beholde. "Morna Jens" var gårdagens mest uoppdragne kommentar, så fikk jeg sagt det!
Jeg unte meg litt hvitt i glasset for anledningen. 

8 kommentarer:

 1. Kjempefine arbeider alle sammen Gudrun, kjente jeg fikk hjemlengsel da jeg så bildene fra huset ditt <3 Vi kunne ha sittet på terrassen og sydd begge to :)Klem Torun <3

  SvarSlett
 2. Nå er det lenge siden jeg har vært innom bloggen din. Masse fint å se her, så takk for titten og for takk for inspirasjon! :)

  SvarSlett
 3. Så kjekt med dukkevogna. Artig med leker fra barndommen. Fine vogntepper.

  SvarSlett
 4. Det så virkelig trivelig ut :) Viktig å nyte disse varme dagene nå før høst og vinter står for tur.
  Mange fine produkter på gang :)

  SvarSlett
 5. Så koselig det så ut å sitte ute med symaskinen. Flott utsikt også. Herlig historie om vogna. Synes jeg ser din far.. Hihi. Gøy at du har den enda. Flinke du som får ting ferdig. Jeg har noen ( en del... ) ufoer liggende. Forresten, så er jeg helt enig i det du sier om Siv Jensen. Flaut å se på.... D

  SvarSlett
 6. Så nydelige vogntepper! Kjenner igjen både stoff og farger fra 80-talet i duken, ja - vi forandrer smak, men jeg syns den var fin allikevel! For en flott utsikt du har, så koselig å sitte ute å sy i fine omgivelser :)

  SvarSlett
 7. Så mye flott du har laget! Artig historie med dukkevogna, og ja, Siv viste seg fram i all sin prakt! Det heter seg at hovmod står for fall, og det blir spennende å se hva som skjer i politikken fremover!

  SvarSlett
 8. Så utrolig mye flott;)
  Jeg har hjemmedag i dag. Det bakes brød, fårikål kjøttet putrer og kanskje blir det litt plomme chutney;)
  Men nå skal jeg ha en kopp kaffe i høstsola;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!