fredag 9. august 2013

SOMMEREN SÅ LANGT


Denne sommeren bestemte vi oss for å være hjemme og satset på fint vær og mye besøk.  Dette hjemmet har alltid vært et "folkhus", så det har vært kreert en del mat - og kaker. Ingenting er så trivelig som å dekke et frokostbord med "sju slag" syltetøy og andre godsaker. I forbindelse med min onkels 90-årsdag fikk vi besøk både fra fjern og nær. Det er ikke så ofte vi søskenbarna møtes, ikke er vi så mange heller, 5 av 9 var det som kom. Tre av oss gikk dessverre bort så altfor tidlig. 
Dog var det ikke søskenbarna som satt ved dette bordet, det var noen andre gjester.


Det er bærsesong. Multene er årets, det andre er fra i fjor. Her i nord kan man ikke belage seg på ny forsyning neste år, så her er det fulle frysere stadig vekk. Har syltet en kasse jordbær, og ripsene har fuglene tatt. Solbær blir det litt av, og bringebær henter jeg på selvplukk. Bø er ei skikkelig tyttebærbygd. Jeg må slett ikke gå så veldig langt for å finne den heller. Men som sagt, jeg har bakt og bakt og bakt! Her er det en vanlig suksessterte med en halv plate kokesjokolade i den gule "suksessen". Det anbefales, og så blir det noen flere kalorier. Sunt og godt, med andre ord.


Pavlova har jeg fått dreisen på. Denne er dobbel porsjon i langpanna, og den har stått i ovnen i et døgn! Hemmeligheten er å sette den på 250 grader, og så slå den helt av idet kaka settes inn. Jeg var ikke helt fornøyd neste morgen, så jeg satte opp temperaturen til 100 grader i to-tre timer. Perfekt!

 Vanlig bløtkake må man også ha. Denne er fylt med fjorårets multer inni og årets utenpå. Kusine Berit bidro med multene. Hun lå langflat på myrene de dagene hun var hjemme.


En sjokolademoussekake må det være på et fint kakebord. Bunnen er laget av kransekakemasse med litt egg og kakao oppi. Veldig god og selvkomponert.


Gammeldags krokankake hadde vi også. Oppskriften er fra "Norsk Dameblad", et av ukebladene som forsvant fra hyllene tidlig på sekstitallet.


Jeg har også vært på noen utstillinger. Damene fra Kairo gjorde inntrykk. De har kastet sløret og fremstår med hele seg på lerret malt av vesterålingen Britt Boutros Ghali. Britt er bosatt i Kairo og kom til Bø med damene sine og noen flere vakre og fargerike malerier. Utstillingen var i fjøshytta til Grete og Asbjørn, et utmerket lokale til formålet.


Så har også multikunstneren og musikeren Øystein Lunde Ingvaldsen åpnet galleri her hjemme. Det er ikke verst! Hvis du ikke har sett bildene hans, så søk Lunde Images opp på nettet. Han er flink!


Kveldshimmelen blir ofte fotografert, også av meg. Dette bildet er tatt langt over midnatt. Som jeg har sagt før, man kan ikke legge seg så lenge sola skinner.
Jeg har forresten begynt å sy igjen. Inntil videre har jeg ikke skåret i nytt stoff, men kun funnet frem rester eller ferdigkuttede strimler, for ikke å snakke om UFO'er, disse uferdige løperne, dukene, toalettmappene, pennalene, sminkepungene, teppene i farger som jeg ikke ville ha valgt i dag, kanskje.
Det kan bli noen lotterigevinster, kan hende også noen gaver..


4 kommentarer:

 1. Hei! Det tyder på at du har hatt en aktiv og hyggelig sommer!! Jeg er enig i at det er hyggelig å stelle istand! Mange gode kaker! Jeg har jobba en uke, og det er utrolig hvor fort man nesten har glemt hvordan det var å ha ferie!? Så i neste uke tar jeg en uke til! Mellommannen har flytta til Bergen så jeg skal over å inspisere. Har ikke vært der på 15 år. Gleder meg! Håper at du får bra sensommervær! God helg! Anne Kari :-)

  SvarSlett
 2. Wow nå ble jeg imponert så mye godt.
  August er er en gavmild måned, frukt, bær og grønsaker, og med en bakemester i tillegg må det bli mye godt.
  Så fin sommer du har hatt, fine bilder.
  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 3. Det er alltid godt å rydde i sakene og gjøre ferdig ufoer som har ligget en stund, og kjekt med påfyll i gavelageret :)
  For et fantastisk flott kakebord, det så godt ut. Min farmor brukte å bake krokankake, det har jeg ikke smakt på flere år nå, men jeg tror jeg har oppskriften liggende.
  Fortsatt god sommer, håper dere har fine sensommerdager :)

  SvarSlett
 4. Hjemmeferie ble beste løsningen i år for oss også( en liten tur til Lofoten teller ikke som borte ferie, det e jo bare rett der nede). Så koselig at dokker har vært samla, alltid kjekt å treffes. Æ savne akkurat den biten når alle bor langt borte..
  No e det nest siste feriedagen så starte skolen for oss lærere, du skal vel nyte dagan med bærtur og håndarbeid?
  Kos deg masse, klem

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!