fredag 12. juli 2013

SKATTER
I dag har jeg lagt på noen rene duker. Det er morsomt å finne frem håndarbeid fra svunnen tid. Jeg vil ikke at mitt hjem skal se ut som en møbelbutikk, derfor tar jeg vare på bord og kommoder som har vært i familien nærmere hundre år. Av og til blir prikken over i'en å legge på en duk som mamma, mormor eller muligens oldemor har brodert.Stettfatet i gammelt pressglass fant jeg innerst i et skap. Duken er brodert på et veldig tynt, nesten gjennomsiktig stoff. Den nederste duken fant jeg i en sekk på kvisten, så den må være etter min mors tante eller farmor fra Rå i Hadsel. Kanskje den har vært innom Teresegt. 11 i Oslo, for der bodde hun, tante Aslaug. Det er uansett artig å eie slike klenodier.


- Posted using BlogPress from my iPad

8 kommentarer:

 1. Så flotte skatter , elsker gamle broderier

  SvarSlett
 2. Hei!! Enig, gamle tekstiler er uvurdelige!! Jeg har ikke så mange hjemme, men det finnes en god del på hytta. Siden min bestefar bygde den like før 2.verdenskrig. Tekstilene blir brukt hele tiden, med glede. Vi har også en del gamle glassting som vi også er glade i. Det ser ikke ut som det er så bra vær i din del av landet!! Satt å så på nrk-båten bevege seg fra Brønnøysun og til Træna. Imorgen begynner ferien, gleder meg!! Ha en fin helg!! AnneKari:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du hadde nok likt å være med NRK-båten, tenker jeg. Jeg har aldri vært i Brønnøysund, så det må jeg gjøre noe med. Været, derimot, er en håpløs sak her nord.

   Slett
 3. Jeg elsker diverse interiør med historie, både møbler og tekstiler. Ingenting gir slik sjarm som det. Jeg vil heller ikke at huset skal se ut som det er tatt fra en ikea-katalog... Derfor liker jeg veldig godt loppemarkeder. Har fått gå på leit i skapene til mormor og tatt det jeg vil ha av kopper og kar, og der fant jeg blant annet et par gamle mugger samt noen gamle skåler/boller. Jeg har vært på garasjesalg og funnet meg et par fat og en pyntehåndklehylle. Nå mangler bare et gammelt, fint pyntehåndkle;) Det er mye nytt og fint å få kjøpe i butikkene, men ingenting gir den sjarmen som det "gamle" gir. :)

  God helg!:)

  SvarSlett
 4. Koselig!
  Jeg bruker også gamle klenodier fra mamma og bestemor...

  SvarSlett
 5. Hjemmelaget har en egen sjarm. Som deg og mange andre bruker jeg også duker etter bestemor.

  SvarSlett
 6. Det er så hyggelig med gamle skatter. Har nok en del i både skuffer og skap. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Ha en super sommer.

  SvarSlett
 7. Skuffene fulle du også.. Men akk så deilig de gangene de ligger på bordet ;o)Kos deg i sommerværet, her skinn sola akkurat no.
  Klem

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!