lørdag 11. mai 2013

UTE AV DRIFT

Jeg har meldt meg ut! Inntil videre har jeg ett fokus: Avslutte med stil! En ferieuke i slutten av april ga styrke og mot til å ta grep, så nå blir så å si all "fritid" brukt til retting og karaktersetting. Jeg har enda en ferieuke å se frem til før den virkelige ferien setter inn ved St.hans. Så spørs det om jeg er ferdig med det jeg må, eller om jeg også må bruke feriedagene ved salongbordet. Akkurat nå retter jeg nynorsk. Jeg har fortalt før at jeg er fjerde generasjon vestlenning i tre ledd, så da bør jeg vel like nynorsk, eller i alle fall late som. Vel, jeg må innrømme at jeg er ganske flink i det, men noen ivrig forkjemper for sidemålet er jeg antakelig ikke. Dog mener jeg at dikt på nynorsk er blant de vakreste dikt vi har i norsk litteratur, så da fikk jeg sagt det. Jeg sammenlignet Gamle Norig av Ivar Aasen med Norge, Norge av Bjørnson og Annerledeslandet av Rolf Jacobsen til eksamen på lærarhøgskulen og fikk en rimelig bra karakter. Nå skal det også sies at det av 56 studenter bare var tre som skrev denne oppgaven, så det hadde sikkert litt å si. At både lærer og sensor var fra mi heimbygd hadde ikke noe å si, for det var jo en anonym besvarelse. Men - det er jo evigheter siden!


Men - jeg har jo vært en svipptur i London og vi var en delegasjon på nesten 60 i charterflyet fra Evenes til Luton. Flyet var fylt opp av andre reisende, og noen av dem møtte sågar opp i sjømannskirka der sønnen til biskop Vagle, Thomas Vagle, er sjømannsprest. Bø musikkforening hadde konsert i kirken, og intet øye var tørt i den fullsatte kirken da korpset spilte nasjonalsangen. Jeg har nesten 300 bilder fra turen, dessverre fortsatt liggende på kameraet.


I Notting Hill, Portobello Road, fant vi denne klesbutikken, der eldgamle symasiner var dekoren fra gulv til tak. De skulle visst at jeg har en Grover og Backe stående i peisestua. Opplevelsene fra Portobello Market er verdt et helt blogginnlegg i seg selv.


Da vi kom hjem den 29. april, oppdaget vi at ALL snøen i hagen var borte og at vårblomstene hadde kommet ut både i bed og på plenen. Det ble sen vår i år, men så plutselig... Trærne springer neppe ut, men kan hende bjørkekvistene vi har satt i vann, finner det for godt å komme med et lite grønnskjær.Hagen her har ligget brakk noen år, så det er litt å ta tak i. Vi måtte begynne et sted, så nå er storsteinen ved inngangspartiet renset for gress, og her har jeg en plan...


Men - det blir ikke denne uka, og heller ikke den neste. Vi har hatt en hel dag med skyfri himmel - selveste himmelspretten - så da kjøre vi tur til Hovden, som er det nordligste punktet i kommunen, et sted der vi ser inn i evigheten og der nærmeste nabo i vest er Amerika. På vei dit kjører vi forbi dette fotomotivet:


Men hjemme igjen er det i det vante sporet. Jeg har meldt meg ut! Jeg retter og retter og retter. Jeg HAR vasket TRE vinduer og skiftet til hvite gardiner. Det er det hele! Det får bli med det...


- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

 1. Ute av drift= mista åran..
  Æ synes du e driftig, så det så ;o)
  Gleder meg til å se London bilder, alltid morsomt å se ka folk får med seg der. Her skinner sola idag også, æ klage ikkje..
  Klem

  SvarSlett
 2. Hei!! Jeg synes litt synd på deg med den bunken rettelser.......Det er vel kanskje den største ulempen med å være lærer?? Du får trøste deg med gulrota om at det er en ende i sikte?? Her på østlandet er været ikke noe å skrive om!! Men det er ikke så farlig så lenge det finnes håndarbeid......God søndag!!:-) AnneKari

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!