torsdag 4. april 2013

SKI
Nu har unge og "gamle" venna herja på Facebook med mæ i heile kveld. De trur nemlig at æ ikkje kain, eller bruka å gå på ski. De første skien æ hadd, va det luggbindinga på. Så fikk æ et par Madshus treskie som va 1,80 m lang, som æ sku væks med. De va det årntlie bindinga på, og skiskoen va et kapittel for sæ, de va nemlig så stor og tung og skarp frampå tåa at æ kunn spark guta som erta (det va kun en, og han heit Stig) på skinnleggen! Så kjøpt æ mæ sjøll et par ski på salg i Bergen med blåe, fine Bergans skisko tel. De skien va smurt med blå swix - alltid - og de va bakglatt. Etter kvært va det smørefrie skie som gjaldt, og de kjøpt æ mæ i Harstad. De gamle skiskoen holdt litt tel. Da de skoen va så utslettn(!!!!) at de morkna, kjøpt æ mæ heilt nytt skiutstyr i rødt, kvitt og blått, for norsk ska det vær vess æ ska på ski. Ski med zzzz og cccc og sånt i navnet ska dåkker bære ha førr mæ..


Det e næmlig sny i Bø i Vesterålen, og når dein ikkje fyk ruint øyrstolan vårres, så e dein ganske fin, snyen, på bilda. Her ser dåkker ka som møtt mæ då æ kom på skoln i går. Æ va bare innom et par tima for å forbered mæ te i dag, te første skoledag etter påskeferien som stort sett blei brukt te retting og måkking!


Bilen min e jo bære som en liten prekk neri der, og æ har kje akkurat en liten bil heller. Men - æ ska sei dåkker en teng, nu e det et par,tre sprekinga som sei at de ska luft legemet mett på skitur en dag. Det e sekkert sånne som har utstyret sett i orden. Alle de har kje hatt NM på Ski på ryggen på skidressen, men det har Æ hatt, ha-ha... Æ treng kje å fortell te nån at æ va på Gjøvik i 1990 for å lær å arranger Norgesmesterskapet på ski, ei heller at æ va i Hovedkomiteen som EINASTE kvinnfolk i 1991 og at æ 9 - ni - måna etter NM fikk en sønn! Det e mykje main kain få te med ski på føtn. Men nu vil æ åsså ha VÅR :)


- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusen takk, Anne-Kari. Tur skal bli!

      Slett
  2. Herlig lesing. God tur på ski. Skal si det er mye snø hos deg. Her smelter det litt for hver dag. D

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!