søndag 6. januar 2013

TRETTENDEDAGEN


Trettendedagen er et faktum og jula skal ut! Frøken Fryd og Gamlemor har imidlertid satt seg kraftig på bakbena, for de har nemlig oppfattet at husfruen ikke fikk med seg jula, og at det er en bursdag i huset rett over helgen. - De har en plan, sier de. Den nye skåla fra Green Gate er skrikende tom. Noen har spist opp sjokoladen som kom fra Boots Apotek, faktisk. Det liker de heller ikke. 

Jeg argumenterte i hele ettermiddag med at juletreet i alle fall skal ut før barnålene havner mellom pianotangentene og ellers rundt om i huset.

Juletreet ble dermed ribbet for pynt (og barnåler) og står der nakent og forlatt på det fine teppet som mamma broderte en gang på åttitallet.

Juleduken som jeg viste før jul (designet av Trine Tolvsby Bakke på Lappemakeriet), har jeg slett ikke lyst til å fjerne, ei heller grisene. Alt dette vekker gode minner fra årene i Bærum. Duken er kjempefin, og jeg er stolt av den, mest fordi jeg kjenner Trine. 

Før jul gjorde jeg et dypdykk i kassen med julestoffer, og jeg satte i gang med å produsere nye ufo'er. Jeg er litt lat (og litt syk), så jeg hopper over lukkekanten denne gangen. Jeg skal bare lukke åpningen, sy en kant rundt, kanskje quilte litt og sette på hempe. Egentlig lurer jeg litt på NÅR jeg skal det?
Jeg har i grunnen skåret i mange av julestoffene. Det kan bli litt av hvert å vise på bloggen framover, kan det!

Jeg har jo strikket litt etter at jeg kom til hektene. Et par lester og et tørkehåndkle har det blitt, og nå er jeg i gang med nr. 2 + en lue alias Quiltefia.
Jeg har IKKE kjøpt nytt garn!

Ryktene går om at skreien har nådd kysten utenfor Senja. Den svømmer for livet for å komme seg til Lofoten for å gyte. En og annen fisk forviller seg inn Vesterålsfjorden og havner på middagsbordet hos oss. For hundre kroner (en torsk, 3 rogn) hadde vi middag til fire den ene dagen. I går kveld spiste vi rester av rogn (stekt på panna) og rester av mandelpotet surret i olje og urter + en fargeklatt eller tre. Fiskerestene blir til to store fiskegratenger! 
Middag i fire dager for 100 kroner, det er billig, det.
Spis fisk, spis fisk, så holder du deg frisk! Jau, jau...

.. og så har jeg klippet håret ..
(hos Grete)
Takk for omtanken etter de forrige innleggene. Jeg skulle ha svart hver enkelt, men denne gangen må jeg bare si at jeg sender varme tanker..
Straks tilbake, det er natt, men jeg fikk ikke sove.. 


18 kommentarer:

 1. Hei!! Hyggelig innlegg!! (jeg mener ikke det fordi Quiltefia ble nevnt:-)
  Jeg sliter også litt med å hive ut jula. Juletreet er her forsatt, og jeg kjøpte en praktfull asalea, til 50% av på fredag. Det har nok litt med at jeg startet jula omtrent lillejulaften. Du hadde veldig mye hyggelig pynt, så jeg skjønner godt at det kan få stå litt til. Du har vært effektiv mht håndarbeid! Masse fint!! Ha en fin søndag!! AnneK:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. og nå står nesten alt på spisebordet. Skrekk og gru... En fin søndag til deg også, Anne Kari!

   Slett
 2. Her skal jula også ut idag;) Ønsker deg ett riktig Godt Nytt År;) Klem fra sør;)

  SvarSlett
  Svar
  1. God nyttårsklem til deg oppi Veldre!

   Slett
 3. Ikke ta ut jula ut for tidlig ! Vi har jo både trettende dag jul og tjuende dag jul!! Kos deg så lenge du kan. Hør på nissene du og ha en hyggelig bursdagsfeiring :))

  SvarSlett
  Svar
  1. De to som alltid protesterer skal få overvære morgendagen! Det er ikke jeg som har bursdag...

   Slett
 4. Fine bilder og koselig lesning. Tror det har vært mye sykdom i mange hjem i jula. Selv har jeg bare hangla litt, diare, øreverk og forkjølelse....typisk det når en har ferie, men skal ikke klage! Jula er her hos oss ennå, blir nok rydda bort i løpet av uka, og før søndag. Da er vi opptatt med barnedåp!Har ikke sydd så mye i jula jeg heller, bare litt strikking av sokker og dukkeklær. Fremover nå kommer jeg bruke tida mi på bunadsøm. Skal sy bunad til min datter som skal være ferdig til første helga i mai! Fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme! Jeg er ikke frisk, og hangler meg gjennom dagene, men det går heldigvis noe bedre. Hvilken bunad skal du sy?

   Slett
 5. Koseleg innlegg !!
  Artige dissa to på første bilde. Ja, det kan vere litt stusseleg når
  all julepynten er vekk, men det er ei tid for alt.
  Kjekt at du er frisk og rask og har starta på handarbeid ;)
  Takk for koseleg kommentar hos meg, eg er overvelda over alt du fekk ut
  av torsken. Og så godt som det er !!

  Nyt søndagen !
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg nyter... og rydder! Fiskegrateng til søndagsmiddag er snadder! Klem tilbake!

   Slett
 6. Høre svigers uti Senja spiste mølja igår.. Ho va visst så mett at ho måtte slappe av i hele dag ;o)Håper du er på bedringens vei! Og ja takk, etter opprydding i julestoffer taes ALLE gode råd om ka æ kan lage imot med takk!Sleng inn bilder og atter bilder... Har bestemt at 2013 skal bli et sy år, så det e bare å sette igang.. Her pissregne det, håpa vi sku få ha sneen mer enn 3 daga, men... Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Er sjeleglad jeg slipper å skrape bil! Jeg skal nok fore deg med bilder så snart jeg kommer i gang igjen.. Klem te dæ og!

   Slett
 7. Jula føk ut av huset hos oss 3.jan. Her er ikke mye som minner om vinter lenger. Helt bart, +8, vått og tåke, men det er jo slik vi bruker å ha det på vinteren. Skjønner du synes det er stusselig å kaste ut julen da du ikke har fått glede av den denne gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det her også, + 6 nå i kveld, helt bart og litt regn i lufta. Jula er borte, både inne og ute..

   Slett
 8. Veldig hyggelig å lese om hvordan du har det, er litt misunnelig på torsk og rogn. Jeg forstår godt at du beholder noe av pynten, jeg rydder det gradvis ut. I dag forsvant juletreet med sjøspeiderne for 100kr. Ikke en nål hadde falt av, men det er sikkert fordi vi har furu.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det gran som gjelder. Har aldri hatt furu.

   Slett
 9. De har begynt å avertere mølja her i Tromsø, må vel slå til en dag til uka..
  Her forsvant juletre og julepynt, med unntak av de tre vise menn som fikk innvilga en ekstra dag pga Helligtrekongerdag idag. Men nå skal de straks pakkes ned, de også, og så er det ned i kjelleren med kassene.
  Ble inspirert av de UFOene dine, de minner meg litt om de små brikkene jeg har under tekoppene nå, bortsett fra at mine er turkise. Det måtte bli en helt annen farge etter alt det røde. De før omtalte vismennene er blå, det hjalp jo litt...

  SvarSlett
 10. Jeg spiser skreimølje mellom to Korni flatbrød med smør på. Det er godt, det! Min mellomste sønn søkte etter jobb i Tønsberg, men det var visst litt vanskelig, så jeg foreslo at han kunne bli flatbrødteller på Korni. Nå er han her!! Jula er på kvisten, med unntak av de to snerpete damene som snart overtar hele showet her! Det blir rødt tilbehør litt til i mine stuer, men SÅ blir det blått som havet...

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!