søndag 20. januar 2013

SISTE SEMESTER

I morgen går jeg inn i mitt absolutt siste semester som lærer. Jeg når det magiske tallet om mindre enn tre uker, men har ikke sagt opp. Det må gjøres i løpet av våren. Jeg har stort sett jobbet i det offentlige, men har også fire år fra det private næringsliv / oljebransjen. Noen år jobbet jeg som sekretær og gikk sjefer til hånde (menn),og jeg er vant til å ha mange baller i lufta samtidig. Jeg har hatt "hele landet" som arbeidsplass og har bodd i fire av de fem landsdelene. Det har gitt meg solide geografikunnskaper om eget land, på tross av at jeg ikke underviser lenger i faget. Lærer har jeg vært lengst, og jeg har hatt alle 10 trinnene i grunnskolen. Noen trinn har jeg hatt flere ganger.
I dag har jeg brukt tiden godt. Det ble en tenketur til fots innover og utover veien med fotoapparat. Det ble en biltur langs sideveier til steder man skjelden er, men som man drar til når man skal ta bilder av sola som endelig er tilbake. To-tre timer under et lappeteppe i en stol, er heller ikke å forakte når man skal reflektere over vårhalvåret og kommende dager.
Jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet hva jeg kommer til å savne mest den dagen jeg leverer nøklene og rettepenna. Det er uten tvil ELEVENE, disse små og etter hvert nokså store menneskene som man blir så utrolig glad i. Jeg måtte bare få det ut!

14 kommentarer:

 1. Ja, det må være rart å komme dit du er nå. Jeg har endel år igjen i skolen før jeg når alderen for siste semester. Går du på AFP eller har du stått løpet helt ut? Jeg tenker nå at jeg vil slutte så fort jeg bare kan, men hvem vet hva jeg vil når alderen plutselig er der. D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir AFP, jeg er da ikke SÅÅÅÅÅ gammel! En venninne, som er sykepleier, sier hun skal gå av om mulig midt i morgenstellet den dagen hun fyller 62. Jeg tenker ikke så mye på at jeg skal slutte, men jeg bør vel begynne å rydde i papirer snart. Plutselig er dagen der, og innen den tid har jeg ni feriedager som skal avvikles.

   Slett
 2. Hei!! Det høres både deilig og skummelt ut!! Det er en fantastisk mulighet som du har til å kunne disponere tiden din helt selv. Du er heldig!! Ha en fin dag!! Annek:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en blandet følelse, det har du rett i. Jeg er heldig! Tusen takk Anne Kari. En fin dag/uke til deg også!

   Slett
 3. Flott innlegg.
  Høyrest godt ut å sjå fram mot dagar med meir tid til deg sjøl.
  Men som du sjøl skriv, det er nok elevane du kjem til å sakne mest.
  Slik opplevde iallfall eg det då eg måtte slutte(utan forvarsel)
  Heldigvis har eg kontakt med fleire av dei enno.
  Eg er sikker på at du kjem til å fylle dagane dine, du som er så flink
  med alt slags handarbeid.

  Ha ei fin ny veke i siste semester :)
  Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anne-Mari! Jeg gleder meg selvsagt også til å få tid til mer av det jeg liker å holde på med når jeg har fri.

   Slett
 4. Nytt kapittel og ny levemåte du går i vente. Har noen år til jeg skal bestemme meg. Skal jeg gå av når jeg er 62 eller vente. Har sett av kollega at når dagen er der, så er valget vanskelig. Heldigvis kan vi bestemme dette selv. Hver enkelt må kjenne på sine valg. Ønsker deg lykke til med din nye hverdag til våren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så mye annet som jeg også vil. Det er det som har vært avgjørende.

   Slett
 5. Visste ikkje at man kunne gå av ved 52??...Da har æ jo bare ett par år igjen!!..Hi,hi
  Trur aldri man slutter å være lærer, det er alltid gamle elever som holder kontakten, og med denne digitale verden vi nå lever i kan man holde kontakt og oppdatering på livet deres ;o)
  Men det blir sikkert nok å gjøre som pensjonist, du blir neppe liggende på sofa..
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Mayen! Tusen takk! Det var pent sagt. Jeg har ikke en rynke... Mine første elever (fra Bodø) er så å si ferdig utdannet. Det er spennende å se hvor de havner. Drivende flinke er de, og musikere har noen av dem blitt. Med stort hus og hage blir man ikke arbeidsledig heller. Synd det er så langt til Evenes.. Klem til deg også!

   Slett
 6. Å, det høyrest skummelt ut! Har ein mann som valde å gå av ved fylte 62, han har ikkje angra. Sjølv har eg nokre år å bestemme meg på, er ikkje ferdig å studere enno eg for min del, er i andre semester av spesped.studiar, og kan faktisk halde på i tre år til og ende opp med master - om eg vil. Tida får vise kva det blir til. Du må i alle fall kose deg godt dette siste halvåret som lærar!

  SvarSlett
  Svar
  1. 90 studiepoeng ped, 60 studiepoeng norsk, 30 sp rle og k&h + matte og organisasjon og ledelse får holde. Jeg vet ikke om jeg rekker å kose meg, det er for travelt til det med 44 i klassen, men hyggelig er det og snille er de.

   Slett
 7. Oi, jeg får en følelse av at elevene mister en engasjert og ok lærer! Lærerne er uhyre viktig for elevene! Det er min påstand!

  SvarSlett
 8. Det har vært et morsomt yrke med mange utfordringer. Jeg lærer noe hver dag..

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!